Intézik a bevásárlást, viszik a maszkokat

A komáromi polgárok túlnyomó többsége egyelőre igen fegyelmezetten betartja a koronavírussal kapcsolatos rendelkezéseket, ajánlásokat, amiért nagy köszönet jár nekik. Valószínűleg az is segített, hogy időben elkezdtük a felvilágosítást, a játszóterek, sportpályák környékén, a köztereken” – mondta lapunknak Tóth Alexander városi rendőrparancsnok. Érezhetően csökkent a kihágások, a rendbontások, az éjszakai csendháborítások száma is.

IMG_20200325_114559

A városi rendőrök ezekben a napokban szokásos munkájuk mellett további feladatokat is ellátnak: múlt péntekig mintegy 2000 szájmaszkot kézbesítettek az időseknek. Besegítenek továbbá azon bevásárlások házhoz szállításában is, amely szolgáltatást a város nyújtja az idősek számára a Bástya élelmiszerbolttal közösen.

„Arra kérném a nyugdíjasokat, akiknek szükségük van a szájmaszkra, a 159-es telefonszámunkon jelentsék be igénylésüket – mondta Ujj Ernő városi rendőrparancsnok-helyettes. – Ezeket a hívásokat rögzítjük, és pontos kimutatást vezetünk az igénylésekről, hogy ne legyen duplicitás. Mindenkinek csak egy-egy darabot tud adni a város, amilyen ütemben kapjuk a Kožená galantéria társaságtól a város által rendelt kész maszkokat, olyan ütemben kézbesítjük azokat.” Šudák János városi rendőrrel tett körutunk során azt tapasztaltuk, hogy a nyugdíjasok hálásak a szájmaszkokért, örömmel fogadták, hogy gondolt rájuk a város. Ugyanakkor az is feltűnt, hogy a csomag átvételekor egyikük sem viselt sálat, kendőt, vagy bármi mást, amivel eltakarta volna arcát. Pedig elsősorban az ő érdekük, hogy vigyázzanak egészségükre!

Egy hete zajlik a bevásárlások házhoz szállítása is, Kollár Zoltán, a Bástya bolt tulajdonosa az eddigi tapasztalatokról szólva elárulta, naponta 8-12 kérés fut be hozzájuk a 035/7710 110-es telefonszámra, amit 8 és 17 óra között lehet hívni. Vannak, akik már többször is igénybe vették a szolgáltatást. „Aki 11 óráig leadja a rendelést, annak még aznap kiszállítják a városi rendőrök, vagy az önkéntesek – mert ők is segítenek – a kért élelmiszercsomagot, aki pedig 11 óra után jelentkezik, az másnap kapja meg. Megkérdezzük a vevőtől, milyen címletben fog fizetni, így a számla mellé rögtön a visszajárót is mellékelni tudjuk, így egyszerűsítve az ügyintézést” – tájékoztatott Kollár Zoltán.

(v)

(Cikkünk a Delta március 31-i számában jelent meg.)

Top