Impozáns előcsarnok a régi helyett Keszegfalván

Május közepén adták át a keszegfalvai kultúrház teljesen felújított előcsarnokát. Hamarosan a táncterem is felújításra kerül.
Több mint 30 éve épült a keszegfalvai kultúrház, az akkor népszerű Z-akció keretén belül. Az idő múltával azonban egyre gyakrabban jöttek elő a különböző gondok, a tetőrész beázott, a külső vakolatot és magát az épületet az időjárás viszontagságai kikezdték.

Bár 2010-ben az épület tetőrészének nagyobb részét már felújították, a kultúrházhoz tartozó előcsarnok tetejét nem sikerült rekonstruálni, így az továbbra is beázott. A felmerülő problémák elhárítása érdekében a község többször is pályázott, ám sikertelelnül, ezért a helyi önkormányzat úgy döntött, saját erőből fogja megoldani a tető és a belső szociális helyiségek felújítását.

Keszegfalvakultur
2013 novemberében új tetőszerkezetet építettek, majd decemberben felújították a szociális helyiségeket, tavasszal pedig a belső tér került rekonstruálásra. Május közepén adták át rendeltetésének a teljesen felújított előcsarnokot, amire rá sem lehetett ismerni: új bejárati ajtó, új ablaksor, LED megvilágítású álmennyezet, modern illemhelyiségek és egy felújított ruhatár. A kultúrház előcsarnoka különböző rendezvények lebonyolítására alkalmas. Lehocký Milan polgármester elmondta, még nincs vége a kultúrház újjáélesztésének, ugyanis terveik szerint nemsokára a táncterem is felújításra kerül. Bízik benne, hogy rövidesen olyan állapotban lesz, hogy méltó körülmények között fogadhassa a kultúrára éhes látogatókat.

Pint Sándor

Top