Így újul meg a belgyógyászat

Megkezdődtek a komáromi kórház belgyógyászati pavilonjának felújításával kapcsolatos munkálatok. A hivatalos tervek szerint 2018 decemberére meg kell újulnia az épületegyüttesnek, a kórház vezetősége szerint azonban már jövő szeptemberre is tudnák fogadni itt a betegeket.

kórház 1

Többéves huzavona után kerülhet végre pont a komáromi kórházfelújítás ügyének végére. Mint azzal lapunk is többször foglalkozott, az Agel csoporthoz tartozó, de Nyitra megye tulajdonában lévő komáromi kórház belgyógyászati pavilonjának felújításáról még 2015-ben hozott döntést a megyei önkormányzat. Ám a több mint kétmilliós összköltségvetésű fejlesztés – különböző okok miatt – azóta sem kezdődött meg. Legalábbis a közelmúltig, októberben ugyanis elkezdték a rendkívül rossz állapotban lévő épület felújítását – igaz, egyelőre még csak a bontásnál tartanak.

Arról, hogy a munkák valóban elkezdődtek, maguk a megyei képviselők is meggyőződhettek: a kórház vezetősége – élén a nyáron kinevezett új igazgatóval, a lőcsei kórházból érkezett Miroslav Jaškával – október végén ugyanis kórházbejárásra hívta őket. Az eseményen a kórház vezetése legújabb elképzeléseiről is tájékoztatta a képviselőket. Ezek között említették, hogy a belgyógyászati pavilon felújítása mellett vállalják egy teljesen új, betegfelvételre szolgáló épületrész megépítését, valamint azt is, hogy a belgyógyászati pavilont – fedett folyosóval – összekötik az épülettől mindössze néhány tíz méterre található sebészeti osztállyal. Információink szerint ez utóbbi költségeit uniós forrásokból fedeznék.

kórház 4

Gyarmati Tihamér, az MKP megyei képviselője lapunknak elmondta, mivel az utóbbi hetekben többször is kétségek merültek fel a felújítási munkálatokkal kapcsolatban, képviselői beadvánnyal fordult a megyei hivatalhoz. Ebben a politikus arra kért „garanciákat“, hogy a munkálatok a jövőben is ütemszerűen haladjanak. „A megyei hivatal válaszában leszögezte: szerződést kötöttek a kórházzal, aminek értelmében az üzemeltető kéthetente ún. kontrollnapokat kell tartson. A hivatal alkalmazottjai ezeken a napokon a helyszínen tájékozódhatnak a kórházban zajló munkafolyamatokról“ – mondta el Gyarmati Tihamér.

-lm-

Kapcsolódó cikkeink:

Miért késik a belgyógyászat felújítása?

Mi lesz a belgyógyászat felújításával?

Top