Hétvégén újra Komáromi Borkorzó

Szeptember első hétvégéjén immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a bor, a zene és a finomságok fesztiválja Komáromban, amely évről évre egyre több látogatót csalogat a városközpontba.

borkorzo-5

A háromnapos rendezvény a színvonalas gasztronómiai élmények mellett számos egyéb szórakozási lehetőséget is kínál. A fesztivál nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szervezésben és a megvalósításban részt vevők, az előadók nagy része helyi kötődésű, a régióból származó legyen. Ennek köszönhetően pénteken színpadra lép a Memória Társulat, a Dunaj – Dunajíček tánccsoport, a Borostyán zenekar, Korpás Éva és Madarász András, késő este pedig a ZSEB garantálja a jó hangulatot. Szombaton a Komáromi Jókai Színház gyerekműsorral készül, este pedig a Prima- és kétszeres Artisjus-díjas magyar népdalénekes, Palya Bea, majd Ölveczky András és zenekara mutatkozik be. A hétvégét a Peter Lipa Band zárja.

A fesztiválra látogatók a zene mellett a kiváló borok kínálatából is válogathatnak. „12 faházban 13 borász mutatkozik majd be, a környék kiemelkedő borászatai mellett a szekszárdi borvidékről 3 vendégborász érkezik. Törekszünk arra, hogy az előző évekhez képest újak is bemutatkozhassanak” – mondta el Orosz Örs, a fesztivál szervezését elnyerő Sine Metu polgári társulás vezetője. Ezen kívül a hagyományos Jókai Bablevesfőző Verseny sem marad el, szombat délelőtt a szokásoknak megfelelően idén is az Anglia parkban rendezik meg.

A fesztiválhoz különböző kísérőrendezvények is kapcsolódnak: a RÉV-ben egy kiállítás tekinthető meg Kincs, ami nincs címmel, szombaton pedig a Folkpódium programja várja az érdeklődőket. A Szent András templommal szembeni múzeumkertben ismét lesz Fröccsterasz, ahol szintén élőzene garantálja a jó hangulatot.

20150902_151045Szerdán kihelyezték a fabódékat a Klapka térre.

20150902_151109

sza

Top