Halad a nagy utcafelújítás

Komárom. Augusztus végén kezdődött, azóta is zajlik az utcafelújítás Komáromban, melynek során 15 utca és útszakasz újul meg – 7 utcában már be is fejeződtek a munkálatok. Az ütemtervhez képest kisebb csúszások várhatók, ám a kedvezőtlen időjárás még közbeszólhat.

Nyár vége óta már felújították a Várút VMK előtti részét, a Barátság utca VII-es lakótelep felőli szakaszát, az Esztergályos utcát, az Augusztus 29. utcát a Nap utca egy szakaszával együtt, a Szent János utcát, az őrsújfalui Nárcisz utcát és a Belső körút egy szakaszát. Néhány helyen még nem festették fel az útjelzéseket, amire rövid időn belül sor kerül.

Keszegh Béla polgármester elmondta, e pillanatban is több utcában zajlanak munkálatok, így a Villanytelepi út és a Dohány utca kereszteződésében, a Vág-parti korzónál, illetve a napokban kezdődött meg a Tó és a Mély utca, továbbá a Platánfa sor felújítása is.

Jelen állás szerint csak a jövő évben fejeződik be az Erdő utca felújítása – valójában egy új utca építése –, ugyanígy a Kertekalja utca munkálatai is. A Barátság utca és E. B. Lukáč utca kereszteződésében kialakítandó körforgalmat eleve 2023 áprilisában tervezték befejezni. Egyelőre kérdéses, hogy a belvárosi Duna utca felújítását sikerül-e befejezni december 23-ig – kedvezőtlen időjárás esetén csak 2023 elején készül el.

(cs)

Zöldet kapott a nagy utcafelújítás

Top