Goran Matič mégis marad a KFC-ben?

Ismertté vált a szlovák labdarúgó második liga menetrendje, ennek alapján a komáromi lilák a szezont július 21-én kezdik meg Liptószentmiklós ellen. A rajtig tehát már három hét sincs hátra (cikkünk a Delta július 3-i számában jelent meg), így feltettünk néhány kérdést Tarcsi Imrének, a KFC sajtószóvivőjének.

tarcsi

• Mikor kezdődött a felkészülés?

– Június 18-án jöttünk össze először, a rá következő napon pedig lezajlott az első edzés is. Nagyjából harmincan voltunk a próbajátékosokkal együtt, de a végső cél egy 20-22 fős keret kialakítása.

• Kik azok, akik végérvényesen távoznak, és milyen erősítésekre lehet számítani?

– Az átigazolási szezon július elsején kezdődött, szóval még nagyon az elején vagyunk. Ilyenkor semmire nincs garancia, viszont elképzeléseink azért akadnak. Szeretnénk, ha remek kapusunk, Leckéši Lukáš nálunk maradna, ez úgy néz ki, össze is jön. Nagy valószínűséggel Popovič, Ondruš, Luzyn, Šurnovský és Nurkovič is maradnak. Hozzájuk csatlakozhat a Slovanból Zemko, Nové Mestoból Mikuš és Mikeš, de rajtuk kívül is próbálunk beépíteni néhány tehetséges játékost. Amennyiben a teljes keret kialakul, azonnal tájékoztatjuk a nagyérdeműt.

• Goran Matič?

– Neki ugyan nemrég köszönetet mondtunk az eddigi szolgálataiért és a tisztességes távozásáért. Azt mondta ugyanis, csakis az első liga kedvéért hagyja el Komáromot, de úgy tűnik, mégsem marad Szereden, hiszen ott közös megegyezéssel szerződést bontott. Ennek folyománya az lesz, hogy nagy valószínűséggel visszatér hozzánk és aláír. Egyébként már velünk is edz.

• Mi a helyzet a dunaszerdahelyi vonallal?

– Jelenleg arra várunk, hogy ki lesz a DAC új edzője és hogy milyen keretet hirdet? Amennyiben lesz olyan játékos, aki a mi szakmai stábunk elképzeléseinek megfelel és Dunaszerdahelyen nem számítanak rá, szívesen látjuk köreinkben. Elsősorban Špiriak és Domonkos játékára számítunk, hiszen ők már eltöltöttek fél évet nálunk, így ismertek és elismertek a szakmai és szurkolói körökben is.

• Mit, vagy éppen kit értünk „szakmai stáb” alatt Olejník edzőn kívül?

– Természetesen Vincze Istvánt. Annak ellenére, hogy két különböző nemzetiségű és habitusú egyénről beszélünk, átlagon feletti kapcsolatot ápolnak egymással. Együttműködésük magas szintű, ami garanciát jelent a KFC szakmai munkájának remek minőségét illetően.

• Július 22-én a jelenlegi stadionban kezdik az idény?

– Minden bizonnyal, és nagy valószínűség szerint az őszt ott is fejezzük be.

• Nem úgy volt, hogy Ógyallára kell majd utazni?

– Amennyiben a komáromi városvezetés a terület pontos meghatározásával kapcsolatban végre döntést hoz, elkészülhetnek a tervek, melyeket benyújthatunk az MLSZ felé, ahol egyébként az 5.9 millió euró már letétben várja, hogy felhasználásra kerüljön. A KFC előzetesen megegyezett az ógyallai klubbal és a polgármester asszonnyal, lényegében akár már holnaptól is ott játszhatjuk a mérkőzéseinket, amennyiben a stadionunk átépítése elkezdődik.

• Amennyiben jól értesültünk, új támogatók is feltűntek a láthatáron.

– Szerződés alapján támogat bennünket a Slovnaft és a MOL, ennek részletei viszont üzleti titoknak minősülnek. A lényeg az, hogy a klub magas színvonalú működtetése, már ami a második ligát illeti, biztosítva van, ez pedig megnyugtató. Ezen kívül a magyar államtól 150 millió forint érkezett ifjúságnevelésre és játékszervezésre. Kimondhatjuk, a klubnak talán még soha ennyi pénze nem volt, de ezt a helyzetet nagyon meg is becsüljük.

• Mik a jövőbeni elvárások? Hányadik helyet célozza meg a csapat?

– Szeretnénk a szlovákiai második vonal hosszú távú stabil résztvevői lenni. Érdekünkben áll jó játékkal kiszolgálni az egyre gyarapodó nézőseregünket, az ifjúságnevelés terén pedig a régi komáromi hagyományokra építenénk. Jó lenne a lehető legtöbb helybéli fiatallal feltölteni az első számú csapatot. Szeretnénk újra a régió meghatározó csapata lenni és szakmai tanácsadással, játékos kölcsönzéssel támogatni a velünk együttműködni szándékozó klubokat.

KGD

“Magasabb szintre emelnénk a komáromi focit”

Zsoldosok helyett harcosokat a pályára!

Top