Fonográf Fesztivál a Csík zenekarralKOMÁROM. Neves előadókkal, három napon keresztül zajlik a Fonográf Fesztivál a hétvégén, immáron harmadik alkalommal. Elsősorban a zenéé a főszerep, de láthatunk színházi darabot is.

Az őszi rendezvénynaptár megszokott részévé vált a Fonográf Fesztivál, amelyet idén november 21. és 23. között rendeznek meg Komáromban. A három tartalmas napon újra a népzenén alapuló igényes kultúra kap teret többfajta felhozatalban – mondta el a Deltának Lakatos Róbert főszervező.

Már hagyományosan színházi produkcióval indul a fesztivál. Pénteken este 7 órakor Parti Nagy Lajos: Ibusár című színművét mutatja be a Csavar Színház a Matica-házban. A program később a RÉV-ben folytatódik, ahol Berecz András és az Ökrös zenekar ad koncertet. Berecz András mostanában gyakrabban lép fel mesemondóként, a fesztiválon azonban a világhírű Ökrös zenekarral zenél. A nyitó napot táncház zárja.

fonograffeszt
Szombaton két népszerű együttes lemezbemutatója következik a VMK-ban. Este 6-tól Ferenczi György és a Rackajam lép fel, majd 7 órától a Csík zenekar mutatja be az „Amit a szívedben rejtesz” című albumát. A csapat vendége Lakatos Róbert brácsaművész, főszervező lesz.

Vasárnap délelőtt 10 órától a Potta Géza prímásverseny zajlik majd a RÉV-ben, délután négytől pedig a Pacora Trió lép fel. A népszerű hármas népzenei dallamokat szólaltat meg jazz köntösben.

(kb)

Top