Foci, tánc és tűzijáték a falunapon

CSICSÓ. Rekkenő hőségben tartották meg Csicsón az idei falunapi ünnepséget. A változatos programok már pénteken elkezdődtek, amikor is este a helyi temetőben megemlékeztek az I. és II. világháborúban elesettekről.

Másnap kora reggel zenés ébresztővel adták tudtára a község lakosainak, hogy a focipályán elindult az egész napos műsordömping. Fél tízkor a harmadik alkalommal megrendezett csicsói futással kezdtek.

Csicsó falunap 3

Eközben a helyi focipályán több barátságos mérkőzésre is sor került, melyben a hazaiak minden babért learattak, mivel a helyi utánpótlás csapat 14:5-re győzött, míg a csicsói felnőtt alakulat az ifiket fektette kétvállra 4:2 arányban. A nap folyamán légvár, csúszda állt a gyermekek rendelkezésére. A délutáni kikapcsolódásnál ismét a foci játszotta a főszerepet 11-es rúgó verseny formájában, melynek két győztese is akadt. A felnőtteknél Klánik Gergely, míg a diákoknál Szűcs Dominik értékesítette a legtöbb büntetőt. A hivatalos megnyitón Földes Csaba, a falu polgármestere köszöntötte a közönséget, majd elkezdődött a kultúrműsor, melyben először a helyi Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda tanulóinak zenei összeállítását tekinthették meg az érdeklődők. Látványosra sikeredett a kempobemutató, melyben válogatást láthattak a nézők az önvédelmi formagyakorlatokból. A továbbiakban is a sport volt a téma, méghozzá az erős emberek jóvoltából, akik tetszetős bemutatót tartottak.

A programok összeállításánál a szervezők az idősebb korosztályra is gondoltak, amikor meghívták Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László nóta- és operetténekeseket. A nagymegyeri City Dance Club négy tánccsoportja remek kis összeállítással lepte meg a falunap közönségét. Idén az esti sztárvendég a magyarországi BON-BON együttes volt. A produkciójuk után pedig a helyi Grandioso zenekar közreműködésével elkezdődött az utcabál, melyet tizenegy órakor egy látványos tűzijáték szakított félbe.

-pint-

Top