Épülhet az új áruház KomárombanAz LS Real társaság bevásárlóközpontot épít a Szakszervezetek utcája, a Selye utca és a vasúti sínek által határolt területen. Miután magánterületről van szó, ebbe nincs beleszólása a városnak. Azt viszont jóváhagyták a városatyák, hogy az itteni balesetveszélyes kereszteződésbe saját költségén körforgalmat építhessen a beruházó, valamint szélesítse is az érintett utcaszakaszokat.

Július közepén megírtuk, hogy az LS Real társaság egy bevásárlóközpontot építene az I-es lakótelep „sarkában”. Bár ezt a beruházó képviselője nem erősítette meg, úgy tudjuk, a Billa egy áruháza költözne ide, de a DM is boltot nyitna az épületben. Kiépülne a szükséges infrastruktúra is, mintegy 86 parkolóhely, bekötőutak, járdák, fedett bevásárlókocsi tárolók, az áruellátáshoz szükséges utak.

Layout 1

Ez utóbbival kapcsolatos a beruházó városhoz benyújtott kérvénye, ugyanis a majdani központ melletti önkormányzati utakat is átépítenék. Egy körforgalmat létesítenének a Szakszervezetek utcája, az E. B. Lukáč utca és a Selye utca balesetveszélyes kereszteződésében, járdákat is építenének egy szakaszon, illetve szélesítenék a Selye utca és a Szakszervezetek utcája kapcsolódó szakaszát. Ennek érdekében a beruházás idejére bérbe vennék a kérdéses területet, majd az építési munkák után visszaadnák a városnak – mindezt a beruházó finanszírozná.

Bár egyes képviselők úgy vélték, a környékbeliek többsége nem örül az új bevásárlóközpontnak, az is tény, hogy a város beleegyezése nélkül is megépülhet, mivel magánterületen van. Az viszont vitán felül áll, hogy ha eltűnik az itt újra és újra felhalmozódó szemét, az elhanyagolt bozót, az minden lakosnak előnyös. Ugyanígy a körforgalom is az.

odborarov

Kincer Péter a beruházó képviseletében elmondta, mostanra gyakorlatilag minden illetékes szervtől beszerezték az építéshez szükséges engedélyeket és jóváhagyásokat, és akár már idén elkezdődhetnek az építési munkálatok – jövő tavasszal azonban mindenképpen.

A kérvényt megszavazták a képviselők, így külső forrásból körforgalom épül a kereszteződésben.

(cs)

(nyitóképünk illusztráció)

Újabb bevásárlóközpont épül

Top