Énekkarok tavaszi fesztiválja

A Komáromi Városi Művelődési Központ és a Jókai Mór Alapiskola GAUDIUM vegyes karával (mely egyben polgári társulás) közösen rendezi meg a komáromi énekkarok hagyományos tavaszi hangversenyét, a XIII. VOX HUMANA fesztivált.
A hagyományos „vetésforgóhoz”: (alsó-, felső tagozatosok, felnőttek kórusai) híven az idei találkozó a felső tagozatos kórusoké lesz. A szervezők nagy örömére meghívásukat elfogadták mind a helyi iskolák kórusai – Eötvös Utcai Alapiskola Gyermekkara, karvezető Siposs Jenő; Jókai Mór Alapiskola Gyermekkara, karvezető Juhász Mónika; Marianum Egyházi Iskola-központ Schola Mariana Gyermekkara, karvezető Orsovics Yvette; Selye János Gimnázium Énekkara, karvezető Stirber Lajos –, mind a vendégszereplők: a Jókai Mór Alapiskola Kicsinyek Kórusa, karvezető Pfeiferlik Annamária, a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola gyermekkara, karvezető Dr. Szatmáryné Rédei Margitta, valamint a Nagykéri Citerazenekar, művészeti vezető Szabó József.

Az is hagyománnyá vált, hogy a VOX HUMANA fesztiválok egyben főhajtás is egy-egy kiemelkedő zenészegyéniség emléke előtt. A múlt évben Janda Ivánra, a zeneszerzőre, karnagyra, zenepedagógusra emlékeztünk. Az idén a múlt évben elhunyt, népdalgyűjtő, népzenekutató, karnagy és pedagógus, a felvidéki kórusélet legnevesebb szervezőinek egyike, Ág Tibor emléke előtt hajtunk fejet. Mind a szereplők, mind a szervezők minden kórusbarátot tisztelettel és szeretettel várnak hangversenyükre: 2014. április 11-én (pénteken) 18.00 órára a Komáromi Városi Művelődési Központ színháztermébe. A belépés díjtalan.

Stirber Lajos

Top