Elkészültek a parkolók

Komárom. Múlt héten megújultak az Európa Hotel előtti, illetve az épülettel szemközti parkolók, melyek városi területen fekszenek. A beruházást a hotel új tulajdonosai finanszírozták, cserébe azért, mert a város 15 évre bérbeadta a hotel előtti parkolóhelyeket a szálloda részére. Heteken belül nyitnak.

Nyár elején megírtuk, a képviselő-testület júniusi ülésén született döntés arról, hogy a város 15 évre bérbeadja az Európa Hotel előtti 14 parkolóhelyet az épület tulajdonosának (korábban tévesen közöltük, hogy egy további, végleges jóváhagyásra is szükség van a kérdésben). Az Európa Hotelt tavaly megvásároló Európa Capital társaság nem fizet bérleti díjat a városi telek használatáért, cserébe viszont vállalta, hogy nemcsak a bérbevett területet, hanem a jóval nagyobb, hotellal szemközti parkolórészt is felújítja, beleértve a buszleállósávot is. A múlt héten ez meg is történt, az említett részeket előbb kiegyenesítették, majd leaszfaltozták. A nyár folyamán pedig az Európa Hotel előtti járdaszakaszt is felújították, bár ez a terület egyébként is a társaság tulajdona.

E pillanatban még bizonytalan, pontosan mikor nyitja meg kapuit – részlegesen – az Európa. Mint megtudtuk, erre vagy augusztus utolsó napjaiban, vagy szeptember első felében kerülhet sor.

(cs)

(Cikkünk a Delta augusztus 18-i számában jelent meg.)

Top