E-töltőállomás a Kossuth téren

Komárom. Egy kisebb, elektromos autók töltésére szolgáló állomás létesülhet a Kossuth tér parkolójában. A döntés nem végleges, egyelőre a kérdéses parkolóhelyek bérbeadásának szándékát hagyták jóvá a képviselők.

e_toltoallomas

A ZSE (Západoslovenská energetika) társaság egy 75 négyzetméteres városi terület bérbevételét kérvényezte a Kossuth téri parkolóban, a főút melletti, körforgalomhoz közeli részen. Célja egy kisebb, elektromos autók töltésére szolgáló állomás létesítése. A terület használatáért évi 837 eurót kínáltak a városnak.

A képviselők első körben zöld utat adtak az elképzelésnek, jóváhagyták a bérbeadási szándékot. Ahhoz, hogy megépüljön a töltőállomás, még egy végleges pozitív döntésre is szükség van.

A városhoz egyébként egy másik, hasonló kérvény is érkezett, a Greenway vállalat a Kossuth téri parkoló szomszédos karéjában bérelt volna területet, ugyancsak elektromos töltőállomás kialakítása céljából, ám ezt elutasította a testület.

Jelenleg Komáromban csak egyetlen nyilvános elektromos töltőállomás működik, a Gadóci úton, a StartUp Komárno épülete mellett.

(csá)

Kapcsolódó cikkeink:

Nyolcezres támogatás elektromos autókra

A jövő elkezdődött – 2017-es cikkünk az e-autókról

Top