Csallóközi Csellendzs

Május 11-én került megrendezésre az első Csallóközi Csellendzs – egy egyedi kerékpárverseny. Az útvonal mindenki előtt el volt titkolva egészen a rajt pillanatáig. Ekkor tudta meg minden résztvevő, melyik községbe kell eljutnia és az adott községen belül hol található az ellenőrző pont. Az ellenőrző ponthoz vezető útvonal kiválasztása magán a versenyzőn állt. Volt aki az országútnak adott előnyt, de néhányan inkább rövidítettek és keresztül vágtak a mezőkön.  Itt is sok esetben bebizonyosodott, hogy a rövidebb út nem feltétlenül gyorsabb is.  Az útvonal olyan településeken is keresztül haladt, ahol sokan még soha nem jártak.

Az egész útvonal: Komárom, Megyercs, Bogyarét, Kolozsnéma, Komárom volt.  A legrövidebb táv 94 míg a leghosszabb 126 km volt. A titokzatossághoz  és a távhoz az időjárás is hozzá tett egy kihívást, ugyanis reggeltől kisebb-nagyobb hullámokban eleredt az eső. Ezért a rajtra csupán a bringások legkeményebb magja állt fel. Összesen 35 versenyző, közülük 8 hölgy csinálta végig.

A középmezőny után célba érkezőket szakadó eső várta és az eredményhirdetést is bent a csárdában kellett, rögtönzött körülmények között tartani. Ezért és a fantasztikus gulyásért is, amely a célba érkezőket várta, külön köszönet jár a komáromi vág-parti nádfedeles csárda személyzetének.

Külön köszönet az érintett települések polgármestereinek, (Megyercs, Bogyarét és Kolozsnéma), akik fantasztikusan előkészítették az ellenőrző pontokat. Mindenhol bőséges frissítő és nagyon szívélyes fogadtatás várta a versenyzőket.

A nehéz körülmények és néhány kellemetlen esés ellenére a résztvevők örültek ennek az akciónak és reményüket fejezték ki az iránt, hogy jövőre is lesz csellendzs.

Eredmények:

férfiak:

cscs

1. Kurdi István, Csallőközaranyos,piko-bike S.E.
2. Gregor Zoltán, Dél-Komárom, Brigetio S.E.
3. Ancsin Marek, Komárom

nők:

cscs1

1. Nagy Tímea, Komárom, Szabadság vándorai S.E.
2. Csiba Ildikó, Komárom
3. Poláček Mária, Komárom, piko-bike S.E.

Fair Play díj:

cscs2

Farkas Szilvia, Komárom, piko-bike S.E.  Azért, hogy az utolsó kilométerekben elesett mellette egyik versenytársa és ahelyett, hogy ebből előnyt kovácsolt volna, inkább sportszerűen bevárta őt, feláldozva a dobogós helyezését. Így a hölgyek között negyediknek végzett, mégis valahol ő volt a nap legnagyobb győztese.

cscs3
Verseny előtti bringaemelés

A komplett eredménylista a www.challenge.piko-bike.sk, weboldalon találhatók.

cscs4
Volt, aki keresztülvágott a mezőn.

(Kovács Kamill, főszervező)

Top