Átadták a szabadtéri fitnesz pályát

Őrsújfalu. November 3-án átadták azt a szabadtéri fitnesz pályát, melyre a Prudentia nonprofit szervezet pályázott és nyert el 1500 eurót az Esély az Ön régiójának 2014 elnevezésű programnak köszönhetően, melyet az Orange Alapítvány hirdetett meg.

Olyan projektek nyerhettek támogatást, melyeket helyi lakosok kezdeményeztek, s az egészséges életmód és aktív életvitel számára teremtenek megfelelő körülményeket, külvárosi környezetben. Az erősítő park egyszerű fémelemekből épült, a mozgásra vágyók saját súlyuk segítségével edzhetik testüket. Bármilyen korosztály használhatja.

fitneszpaly
Az őrsújfalusi futballpálya mellett helyi lakosok bevonásával épült meg a kültéri fitnesz park, a Barak Team fiataljai az alap kiásásában és az elemek festésében is segítettek. A Prudentia egyesület igazgatója, Petheő Attila elmondta, a betont és a homokot támogatásként sikerült helybéli vállalkozóktól beszerezniük. Reményei szerint az elkövetkező években további pályázati forrásokat sikerül Őrsújfalura hoznia a nonprofit szervezetnek.

(d)

Top