Átadták a Selye Gimnázium felújított edzőtermét

Komárom. Január 20-án ünnepélyes keretek között adták át a Selye János Gimnázium megújult edzőtermét; a fejlesztés mintegy 10 ezer euróba került.

Az eseményen jelen volt Andruskó Imre az intézmény igazgatója, Becse Norbert megyei képviselő, Horváth Attila komáromi önkormányzati képviselő, Szüllő Béla, a KFC alelnöke, Ferencz Dávid, a komáromi röplabdaklub menedzsere, valamint Diósi Viktor, az iskola testneveléstanára, a projekt koordinátora.

Andruskó Imre beszédében kihangsúlyozta, a testnevelés oktatása – heti három tornaórán vehetnek részt a diákok –, valamint a tehetségek és a diáksport támogatása mindig is kiemelt helyet kapott a gimnázium életében. „Iskolánk a sporteredményei alapján évek óta a második-harmadik legjobb a megyében. Kevés iskola büszkélkedhet azzal, hogy több világ- és Európa bajnok élsportoló neve szerepel az évkönyveiben” – mondta. Remek kapcsolatot ápolnak a város bejegyzett sportklubjaival, a Kajak-Kenu Klub színeiben jelenleg is több diákjuk készül versenyekre, a klub elnöke Demin Viktor is „selyés” volt, a   KFC ifjúsági csapatát pedig kilenc tanulójuk erősíti.

Az igazgató köszönetet mondott Horváth Attilának, aki orvosként egy szemléltető képsorozatot állított össze az egyes izomcsoportokat leginkább fejlesztő edzésformákról. A faliképeket, amelyek elkészítését anyagilag is támogatta, gimnazista fiával, Zalánnal közösen dolgozták ki.

A tízezer euró összköltségű felújítást a gimnázium abból az egyszeri, nem célirányos támogatásból finanszírozta, amit év végén az oktatási minisztériumtól kaptak az iskolák. A pénz egy részét új kondigépek vásárlására fordították. Az edzőterem felújításával párhuzamosan kicserélték a nagy tornaterem padlózatát is, ezt önerőből finanszírozta az iskola.

(jan)

Top