Aláírásgyűjtés a gyorsmentős orvosért

Petíció megfogalmazásába fogtak a gútaiak, mivel nincs orvos a gyorsmentőn a városban. Halász Béla, a petíciós bizottság elnöke szerint tarthatatlan az állapot, amelyre így is kívánják felhívni a figyelmet.

DSC_0068

Nincs orvos a gyorsmentőkön – ezzel a szöveggel hasított a közösségi oldalon közzétett poszt Halász Béla oldalán. Rámutatott, orvos csak a komáromi, illetve az érsekújvári gyorsmentőkön teljesít szolgálatot, ezért petíció megfogalmazásába kezdett, amihez több tucatnyian csatlakoztak. A gyorsmentős orvosi ügyelet mihamarabbi visszaállítására kéri az egészségügyi tárcát, a tervek szerint február végéig zajlik az aláírásgyűjtés, ám szükség esetén akár tovább is. „Az emberek egészsége a legfontosabb a világon, és sokszor a gyors reagálás, egy szakszerű döntés életet menthet” – fogalmaz Halász Béla.

A Papáčková Ildikó doktornő támogatásával megvalósuló, Petíció a gyors orvosi segítségnyújtásért Gútán nevű kezdeményezéshez nemcsak gútaiak, hanem a Gútára látogatók, illetve a város mintegy tíz kilométeres körzetében élők is csatlakozhatnak, hogy ezzel minél erőteljesebb hangot képviseljenek az illetékeseknél. Az aláírásgyűjtést önkéntesek segítik, azonban online is van lehetőség egyetérteni a petícióval.

Borka Roland

Top