A neszmélyi és martosi jó példa

A magyarországi Neszmély község önkormányzata partnereivel, a szlovákiai Martos községgel és a Via Nova ICS szervezettel együttműködve részt vesz az ERFA által finanszírozott, Határon átnyúló Interreg V-A SK-HU Együttműködési Program keretén belüli “Hagyományőrzés Martos és Neszmély településeken” című projekt megvalósításában (kód: SKHU/1601/1.1/226).

A két település elsősorban a környezetvédelmére és az idegenforgalomra, a tradicionális népi kultúra megőrzésére fókuszál. A projekt konkrét tervei közt többek között ezért is szerepel az idegenforgalmi lehetőségek kínálatának bővítése, a helyi vendéglátók képzése, az infrastruktúra kiépítése, közös tájékoztató brosúrák kiadása.

Neszmélyen létesül egy helytörténeti gyűjtemény, az ehhez alkalmas épület kialakítása fog megvalósulni. A projekt által kiépítésre kerül egy fedett kerékpáros pihenőhely és a hozzá tartozó parkoló. Nem utolsósorban egy játszótér kiépítésére kerül sor, és a korábbi terveknek megfelelően a meglévő közpark fejlesztésére is.

A projekt a partnerek hozzájárulnak egy jó példa bemutatásához a regionális fejlődés szféráját érintően, továbbá kedvező feltételeket teremtenek lakosoknak és turistáknak egyaránt. a határterület programkínálatának szélesebb választéka áll majd a célcsoportok rendelkezésére, melyek komplex „idegenforgalmi csomag” keretében kerülnek ismertetésre.

Top