Gútai diákok csinosították a kórház gyerekosztályát – videóFolytatódott a korábbi kezdeményezés, újabb alkotások kerültek fel a komáromi kórház gyerekosztályának falára. Less Károly tanár úr ezúttal a diákjai közreműködésével színesítette a lábadozó gyermekek napjait.

A korábban már egy alkalommal igyekeztek vidámabbá tenni a kórház gyermekosztályának falait, most jött a folytatás. Mindkét alkalommal Less Károly kezdeményezésére valósult meg a csinosítást, amely során mesefigurákkal festették ki a fehér falakat.

A kezdeményezőben egy kórházi látogatás során fogant meg a gondolat, a sivár falakat fel kéne dobni, hogy elviselhetőbb legyen a kórházi tartózkodás. Először Potháczky Angéla segítségével költöztek be a mesék szereplői szobákba, most a gútai magániskola diákjai – ahol Less Károly tanárként dolgozik – járultak hozzá a munkálatokhoz. A szükséges kellékeket mindkét alkalommal támogatók segítségével biztosították.

korhazrajz1
A diákok két napon keresztül dolgoztak, és három helyre kerültek fel alkotások. A gútai csapatot Czita Nikolasz, Szabó Nikoletta, Szabó Bálint, Bugár Bálint, Major Eleonóra, Gál Roland, Horváth Ingrid és Tóth Barbara alkotta.

(kb)

Top