Bekamerázzák az új hulladékgyűjtő pontokat

Komárom. Augusztus végén a város hét pontjára kerültek ki az új, „szarkofágos“ hulladéktárolók. Első körben azon konténerállomásokat újították fel teljesen, ahol a legrosszabb állapotok uralkodtak. Szembetűnő a változás.

1Ilyen volt…

1a…ilyen lett.

Három hete részletesen beszámoltunk az új lakótelepi konténerállomások kiépítéséről, ami azóta meg is történt. Idén erre a célra 160 ezer eurót hagyott jóvá az önkormányzat. Ebből nagyjából 20 ezer eurót költöttek tereprendezésre – új betonfelületek kialakítására, régi tákolmányok lebontására. Összesen 54 darab, Németországban gyártott konténert vásárolt a város 134 ezer euróból. A fennmaradó összegből pedig kamerákat szereztek be, illetve a nagyon rossz állapotú, meglévő szemétgyűjtő pontokat újítják fel az elkövetkező hetekben.

4 (2)Múlt

4aJelen

A Hegesztők utcája, a Komenský utca, az Udvar utca, a Mély utca, az E.B. Lukáč utca egy-egy pontján, illetve az Építők utcájában két helyen helyezték ki az új hulladéktárolókat. Egyúttal tájékoztató táblákat is állítottak, melyeken az egyes hulladékfajták elszállítási időpontjait tüntették fel, egyúttal azt is felsorolják, milyen szemét nem való a lakótelepi tárolókba – egyikbe sem –, ahogy azt is, mikor tart nyitva a harcsási gyűjtőudvar, ahová a lomtalanítási, építkezési hulladékot kell vinni.

2Múlt

2aJelen

Varga Tamás alpolgármester, aki a városvezetés részéről koordinálja a hulladékhelyzet javítását célzó intézkedéseket, elmondta, már egy kamerát is kihelyeztek az egyik gyűjtőpontnál, ami egyelőre tesztüzemben működik. Napok kérdése, hogy további kamerákat is telepítsenek azokhoz a hulladéktároló állomásokhoz, ahol a legtöbb probléma merül fel: például szemeteszsákok elhelyezése a tárolók mellé, építkezési hulladékok lerakása, vagy éppen a szemét szétdobálása a kukázók által – ez utóbbit azért jelentősen megnehezíti az új típusú szarkofágos konténer.

3Pár hónappal ezelőtt…

3a…és most.

„Jövőre folytatni akarjuk a megkezdett munkát, további helyekre is új típusú tárolókat helyeznénk ki. Bízom benne, hogy a képviselők is támogatják ezt, és további pénzforrást tudunk majd elkülöníteni erre a célra. Legalább ilyen fontos, hogy a lakosok partnerek legyenek a szeméthelyzet javításában, mert csak közösen tudunk látható eredményeket, jelentős változásokat elérni” – hangsúlyozta Komárom alpolgármestere.

(cs)

Kapcsolódó cikkeink:

Épülnek az új szeméttárolók Komáromban

Hogy ne lepjen el a szemét!

Top