Vérükben a tánc és a zene

Régiónkban több csoport is foglalkozik a mazsorettműfajjal, de összességében csak két falu rendelkezik mazsorett „nagyhatalommal“, az egyik Perbete, a másik pedig Nemesócsa. Most az utóbbi község csoportjával szeretnénk megismertetni az olvasókat.

Tíz évvel ezelőtt alakultak Katicák néven. Az akkori óvodásokat Laky Erzsébet és Benedek Erzsébet vette szárnyaik alá. Eleinte csak a hazai rendezvényeken léptek fel, majd ez a kör kibővült, amikor is tehetségüket megmutathatták a környező falvak eseményein is. Az utóbbi időkben pedig egyre több figyelemreméltó eredményt értek el. Az idei Látvány és Ének Európa-bajnokság kvalifikációján már Crystal néven szerepeltek.

Crystal mazsorettcsoport Nemesócsa

A csapatot három éve Kartai Adél irányítja. Számos versenyen vettek részt, melynek nagy részét meg is nyerték. A csapat rendszeres résztvevője az évente Léván megrendezésre kerülő Showtime szlovákiai kvalifikációs versenynek. Ezenkívül több országban is megmutatták kivételes tehetségüket. Így szerepeltek Magyarországon, Szlovéniában, Szerbiában, Erdélyben, ahol tovább öregbítették falujuk hírnevét. Az elmúlt évek alatt sok-sok koreográfiát megtanultak, így a repertoár igen sokrétű. Műsorukban megtalálhatók a klasszikus fúvós indulókon kívül a modernabb zenékre készült bemutatók is. A mazsorett-boton kívül más eszközöket is használnak. Fontosnak tartják, hogy lehetőleg minden tánc-mozgás-stílust beépítsenek gyakorlataikba, amit az adott zene karaktere megkíván.

És most nézzük név szerint, kik azok, akikre Nemesócsa lakossága és az egész régió büszkeséggel tekint: Bajcsi Dóra, Bartalos Daniela, Beke Izabella, Borsányi Zsófia, Győri Orsolya, Matyó Jázmin, Maár Andrea, Sméja Tímea, Soós Szabina, Szabó Izabella, Szép Boglárka, Vavrečán Fanny és Kartai Adél tánctanár. Jelenleg keményen készülnek a június végén-július elején esedékes látványtánc Eb-re, melyet Léván rendeznek.

Pint Sándor

Top