Vasárnap színházba megy a Mikulás

Az özönvíz kezdetén indul a történet, melynek főszereplője három pingvin. Napok óta reménytelenül és megállíthatatlanul ömlik az eső. Egyszer csak megjelenik a Galamb, megmagyarázza a kialakult helyzetet, s mivel minden fajból két állat túlélheti a katasztrófát, két hajójegyet ad át a csodálkozó madaraknak.


Igen ám, de a pingvinközösség háromtagú, így nem marad más lehetőség, mint felcsempészni a hajóra az egyébként antiszociális, morgós harmadikat. A mese nagyon kedves és emberi hangon mesél barátságról, hűségről, felelősségről.

Erről és sok minden másról szól az 1963-ban született, Berlinben élő Ulrich Hub Nyolckor a bárkán című, több európai országban az év gyermek- és ifjúsági drámájává választott ifjúsági színdarabja, melyet december 2-án, pénteken 9.00 órai kezdettel mutat be a Komáromi Jókai Színház társulata, a Jászai Mari-díjas Méhes László rendezésében. A pingvineket Majorfalvi Bálint, Holocsy Krisztina és Szabó Viktor játsszák, Noé szerepében Bernáth Tamás áll a közönség elé. A Galambot Holocsy Katalin alakítja, aki ebben a szerepben tér vissza a világot jelentő deszkákra.

miksus04

December 4-én, advent második vasárnapján, remek családi program lehet az előadás megtekintése délután 15.00 órakor. A 7 eurós belépőjegy mellé „minden jóval, aranyalmával, mogyoróval” teli csomag is jár, amit személyesen a Mikulás ad majd át a kedves nézőknek.

(bárány)

Top