Utónyári bográcsos főzőverseny Gútán

A korábbi események nagy sikerén felbuzdulva idén is megrendezik az Utónyári bográcsos főzőversenyt a Vízimalom térségében, október 12-én, szombaton.


bográcsos

A szervezők – a gútai Vízimalom Egyesülete, A mi Gútánkért Polgári Társulás és a Szlovák Kultúra Baráti Körének helyi alapszervezete – ezúttal is jótékonysági akcióval kötik össze az eseményt.

A versenyen résztvevő csapatok regisztrációja délelőtt tíz órakor kezdődik. A rendezvény ünnepélyes megnyitója egy órával később lesz. Ezután láthatnak neki a csapatok a főzésnek, amelyek hús és hús nélküli ételeket egyaránt készíthetnek. Az eseményre öttagú társaságok jelentkezését várják, a nevezési díj 10 euró csapatonként, amit a regisztráció és a nevezési szám átvétele után kell befizetni. A szervezők tűzifát és ivóvizet adnak. A versenyzőknek kell hozniuk a bográcsot és az állványt, valamint az egyéb hozzávalókat és kiegészítőket. Az ételjegyekből befolyó összeggel idén a helyi krízisközpont felújítását kívánják támogatni a szervezők. A jelentkezési határidő: 2019. október 10., csütörtök. Bővebb tájékoztatás a 0905 509 695-ös telefonszámon igényelhető. A zsűri elnöke az ipolynagyfalusi Nagy Zsófia lesz, aki hazai és magyarországi főzőversenyek rendszeres zsűritagja, receptjei Borbás Marcsi szakácskönyvében is megjelentek már.

A főzőversenyen kívül kulturális programokkal is készülnek a szervezők. 12 órakor fellép a Last Blues Band együttes, 13.30-kor az Akcent Live zenekar. Az ételeket három órakor kell majd leadni, az eredményhirdetés négy órakor várható, 16.30-tól lesz a tombolahúzás. A nap folyamán a gyermekeket kézműves-foglalkozások, arcfestés, a felnőtteket kézműves-vásár is várja.

(PR, pint)

Top