Újra idősektől lopnak

NASZVAD/SZENTPÉTER. Évek óta garázdálkodnak a régióban a trükkös tolvajok, akik elsősorban idősektől lopnak pénzt, egyéb értékeket, sokszor másnak adva ki magukat, illetve valamilyen megrázó mesével csalva ki tőlük készpénzt. Nemrégiben újabb két eset történt a Komáromi járásban, több mint 1500 eurót loptak el egy 74 éves és egy 94 éves hölgytől.

?????????????????????????????????????????????????????????

November 6-án, a délelőtti órákban egy ismeretlen férfi lépett be az egyik naszvadi családi ház udvarába, ahol megszólította a 74 éves Gizella nénit. Magyarul beszélt. Azt kérte, hadd mérhesse le a hátsó kerítését, mivel a hátsó szomszédok számára ő készíti az új kerítést. A tulajdonos hölgy erre beengedte az ismeretlent a kertjébe. Csak miután a férfi elment, vette észre, hogy házának ajtaján szét van verve a kilincs, a szúnyogháló is szétvágva. Kiderült, 500 euró is hiányzik a halószobából.

Az ismeretlen férfi 40-45 éves lehetett,180 centiméter magas, erősebb testalkatú, rövid, barna hajú. Fekete háromnegyedes kabátot, fekete nadrágot viselt, fehér övvel, továbbá fekete sportcipőt. A rendőrség kéri a lakosságot, hogy aki a hétfői napon látta az ismeretlen férfit Naszvadon mozogni, jelentkezzen!

Ugyanezen a napon – november 6-án, a délután folyamán – a Naszvadtól nem messze található Szentpéteren is történt egy másik eset is. Itt egy 94 éves nagymamától 1050 euró készpénzt lopott el egy ismeretlen – a jelek szerint a „naszvadi“ tolvaj is lehetett az elkövető. A tulajdonos észre sem vette, hogy bárki is bejött volna az udvarába, házába, mivel éppen a kertben foglalatoskodott. Csak amikor bement a házba, látta meg, hogy a konyha bejárati ajtaját kifeszítették. Az idős néninek a pénztárcájával együtt a személyi igazolványa és az egészségügyi kártyája is eltűnt.

Mindkét ügyben lopás és magánlaksértés miatt indítottak büntetőeljárást.

(d)

Kapcsolódó cikkek:

Időseket vernek át

Ha egyszer megöregszünk

Top