Újra felbukkant a fekete autó

Naszvad. Állítólag felbukkant a régióban egy fekete színű furgon – minibusz –, amelynek utasa, avagy sofőrje gyerekeket próbál becsábítani a járműbe. Tavaly ősszel már előfordultak hasonló esetek néhány járásbeli faluban – legalábbis a lakossági bejelentések szerint.

(illusztráció)

Múlt szerdán Naszvad önkormányzata hivatalos weboldalán figyelmeztette a lakosságot, miszerint a városi rendőrségre érkezett bejelentések alapján egy fekete színű, lévai rendszámú személyszállító furgon – minibusz – járja a várost, és az autóban ülők arra próbálják rávenni a gyerekeket, hogy szálljanak be a járműbe. „Kérjük a lakosságot, hogy az említett gépkocsit észlelve azonnal értesítsék a naszvadi városi rendőrséget a 159-es telefonszámon. Szükséges figyelmeztetni gyermekeinket, hogy idegenekkel ne álljanak szóba, senkitől ne fogadjanak el tárgyakat és ne üljenek be idegen emberekhez az autóba! Továbbá javasoljuk, hogy a fiatalabb gyermekek csak felnőtt kíséretében, a nagyobb gyerekek pedig csoportosan tartózkodjanak az utcákon, nyílt tereken“ – áll a helyi rendőrség felhívásában.

Hasonló esetek ráadásul már tavaly ősszel előfordultak régiónkban. Akkor állítólag Bajcson, Paton és Búcson is észleltek egy-egy fekete autót – vélhetően nem ugyanazt a kocsit. A bejelentések szerint minden esetben egy-egy kisgyereket próbáltak rávenni arra, hogy üljenek be, ám a gyerekek ezt visszautasították. Az állami rendőrség akkor is óvatosságra intette a szülőket közleményében, de egyben azt is hangsúlyozta, ne terjesszenek ellenőrizetlen információkat, kerüljék a pánikkeltést.

Most is megkerestük az állami rendőrséget, azt tudakolva, foglalkoznak-e a legújabb naszvadi esettel, illetve jutottak-e valamire az őszi bejelentések kapcsán, ám lapzártánkig nem kaptunk választ. (Cikkünk megjelenése után Viktória Borloková rendőrségi szóvivő szűkszavúan annyit közölt: az állami rendőrségre nem érkezett hivatalos bejelentés a fekete autóval kapcsolatos legújabb esetről.)

(cs)

Top