Újjáalakult a komáromi MKP

Március végétől újra van komáromi szervezete a Magyar Közösség Pártjának. Kocur László, az új helyi elnök elmondta, a 2015-ben és 2017 végén feloszlatott két helyi szervezet minden korábbi tagja előtt nyitva áll a lehetőség, hogy újra a komáromi pártszervezetben dolgozzanak.


kl_2Kocur László, az MKP új komáromi szervezetének elnöke

Viharos volt az MKP komáromi szervezetének elmúlt 4 éve. Előbb a 2014-es önkormányzati választások után oszlatták fel a helyi szervezetet, miután sikertelennek bizonyult a Híd és az MKP helyi koalíciója – legalábbis a polgármesterjelölt szintjén –, majd 2017-ben az országos vezetés ismételten feloszlatta az újabb pártszervezetet, arra hivatkozva, hogy sok komáromi párttag elégedetlen volt Fekete Ferenc elnök tevékenységével, aki a párt felsőbb vezetése szerint megsértette az alapszabályt, ráadásul nem volt képes együttműködni az MKP járási és országos struktúrájával.

Az év végi feloszlatást követően Kocur László pártigazgatót, Becse Norbert járási elnököt és Hutter Mária járási titkárt bízták meg az újjászervezésével. „A folyamat részeként előbb módosítottuk az MKP alapszabályát, kifejezetten azt tartva szem előtt, hogy rendezhessük a korábbi feloszlatások nyomán kialakult vitás kérdéseket. Végül március 29-én megalakult az új helyi szervezet“ – tájékoztatott Kocur László, az új szervezet elnöke. További négy személy lett tagja az elnökségnek: Bauer Ildikó és Nagy György alelnökökként, valamint Hutter Mária és Valacsai Ferenc is.

„Levélben megszólítottuk minden korábbi komáromi tagunkat, mindazokat, akik az elmúlt 4 évben valamelyik helyi szervezetünkben tevékenykedtek. Az új alapszabály szerint 30 napjuk van arra, hogy jelezzék, szeretnének az újjáalakult komáromi szervezetbe tartozni“ – vázolta a további lépéseket az új helyi elnök, hozzátéve, előreláthatólag május elején zajlik majd a komáromi szervezet első közgyűlése. „Bár én nem vagyok a múlt embere, azt sajnos nem zárhatom ki, hogy lehetnek, akik múltbéli sérelmeket hordoznak. Vannak azonban helyzetek, amikor városunk és közösségünk érdekében ezeken felül kell emelkedni” – tette hozzá Kocur.

(csaba)

Top