Újdonságok Szentpéteren

Újdonságokkal és hagyományteremtő rendezvényekkel zárták az évet Szentpéteren. Először is Hetény és Ógyalla irányából kikerültek a falu határába a gyönyörű, fémből készült, címeres üdvözlő táblák, majd jótékonysági koncert várta a lakosokat. Új betlehemnek is örülhettek a szentpéteriek, az ünnepek előtt első alkalommal szerveztek vásárt és soha nem látott díszbe öltözött a falu.

Hamran Tibor polgármester lapunknak elmondta, kezdettől fogva nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a község lakosaiban erősítsék a közösségi érzést, hiszen csak egy összetartó közösség képes elősegíteni a helyi kultúra és hagyományok megőrzését, valamint a közös célok elérését. Azt, hogy jó úton járnak, bizonyítja András Péter műlakatos nagylelkű felajánlása is. A precíz kivitelezésű, napelemmel működő csodás címer jelenleg a Hetény és Ógyalla irányába vezető úton látható, de alkotójuk ígérete szerint még az idén kikerülnek a Madar és Perbete felé vezető út mellé is.

A község polgármester úgy véli, egyre nagyobb az igény a közösségi programok iránt. Nagyon sokan vettek részt a legutóbbi, karácsonyi jótékonysági koncerten is, melyet Mészáros Dávid plébános szervezett. A katolikus templom hangtechnikájának felújítására rendezett jótékonysági esten Vadkerti Imre és Sipos Dávid is fellépett.

„Az ünnepek előtt hagyományteremtő céllal vásárt szerveztünk, melyen 33 borász, élelmiszer-manufaktúra, kézműves kínálta termékeit. A megnyitó fényét pedig a helyi óvoda és iskola diákjainak kultúrműsora emelte. És ahogy együtt vártuk vasárnaponként az ünnepeket, sokakkal együtt búcsúztattuk az óévet is. Úgy látom, egyre többen érzik azt, hogy jó Szentpéteren élni” – tette hozzá.

JN.

Top