Új tornaterem egymillióból

A szlovák tannyelvű Ľudovít Jaroslav Šulek Gimnázium diákjai szeptembertől birtokba vehették az új tornatermüket. Az új sportlétesítmény majd háromszor akkora mint amit eddig használtak. A beruházás értéke meghaladta az egymillió eurót.

IMG_1882

A komáromi szlovák gimnázium mellett lévő régi tornaterem méretei (10×20 m) nem voltak éppen a legideálisabbak. Gajdáč Ondrej igazgató elmondta, az elmúlt években több tervezet is született egy új létesítmény megépítésére, azonban mindeddig azok a fiók mélyén végeztek. Majd 50 évet kellett arra várniuk, hogy egy olyan tornaterme legyen az iskolának, amely megfelel a mai kor követelményeinek. Az új tornaterem mérete 18×30 m, ahol a diákok kosárlabdázhatnak, röplabdázhatnak, kézilabdázhatnak, teremfocit és floorballt játszhatnak.

A projektet, melynek köszönhetően az energiatakarékos tornaterem megépült, Nyitra megye önkormányzata támogatta. A kiadások teljes összege meghaladta az egymillió eurót. Az új, korszerű tornaterem építése 2017 júliusában kezdődött és idén nyáron fejeződött be.

IMG_1875

Az átadó ünnepségen, ahol megjelent Vladimír Matejička parlamenti képviselő és Milan Belica megyeelnök, a gimnázium igazgatója elmondta: „Próbáltunk jó feltételeket biztosítani, ahhoz hogy a testnevelés órákon a diákok kellőképpen felkészüljenek az egyes versenyekre. Ezt mutatja az is, hogy a sportversenyek összesített megyei rangsorában – a gimnáziumok és szakközépiskolák 95-ös listáján – az előkelő 3. helyen végzett iskolánk az előző tanévben. Van sportpályánk, konditermünk, trambulinnal és pingpongasztallal ellátott termünk, de a tornaterem nagyon hiányzott“ – mondta Gajdáč Ondrej.

Megyei támogatásból több komáromi középiskola is megújult az elmúlt években. A Selye János Gimnázium udvarán egy teljesen új multifunkciós sportpályát építettek megyei támogatásból, 107 ezer euró értékben. Az Ipari Szakközépiskolában felújították az épület tetőszerkezetét (80 ezer euró), kicserélték az ablakokat a főépületen (170 ezer euró), egy második tornatermet alakítottak ki, valamint egy előadótermet is újjávarázsoltak. Továbbá az Iparinak idén jóváhagytak 800 ezer eurót a megyei költségvetésben, amelyet a főépület hőszigetelésével egybekötött külső felújításra fordítanak majd. Két sikeres felújítás megvalósult a komáromi Műszaki Szakközépiskolában is. Itt 36 ezer euróból a főépület mindhárom szintjén megújultak a szociális helyiségek, valamint csaknem 320 ezer euróból az iskola épületének külső nyílászáróit is újakra cserélték.

(szt)

Top