Új tornaterem a kajak-kenu sporttelepenKomárom. Kétszintes, energiatakarékos, akadálymentes tornateremmel bővül a Komáromi Kajak-Kenu Klub Vág-parti központja. A beruházásra a Sporttámogatási Alapnál pályázott sikerrel a klub, a szükséges önrészt pedig Nyitra megye biztosította.

Az 1,1 millió eurós fejlesztés elindulásáról közös sajtótájékoztatón számolt be múlt hétfőn Demin Viktor, a klub elnöke, Branislav Becík, Nyitra megye elnöke és Keszegh Béla, Komárom polgármestere. Utóbbi rámutatott, igyekeznek fokozatosan fejleszteni a város tulajdonában lévő kajak-kenu sporttelepet, nemrégiben megújult a teniszpálya, december óta geotermális energiát felhasználó hőszivattyú fűti a sporttelep épületét, most pedig egy újabb komoly beruházás valósul meg. A Sporttámogatási Alap pályázatához szükséges önrészt azonban Komárom városa ezúttal nem tudta volna előteremteni, ezért szólították meg Branislav Becíket, aki azonnal ügyük mellé állt, amiért neki és az önrészt megszavazó megyei képviselőknek is köszönet jár. Becík úgy fogalmazott, egyrészt nagyon jól kidolgozott pályázat került eléjük, másrészt Nyitra megye vezetése számára fontos a diáksport felkarolása. „A megyék közül egyedüliként indítottunk egy programot az ifjúsági sport támogatására, 400 regisztrált sportklubot kb. egymillió euróval támogatunk. Nem elég beszélni róla, hogy túlsúlyosak a gyerekek, tenni is kell ellene valamit” – mondta.

A kétszintes tornaterem felső emeletén speciális eszközök, kajak-kenus evezőgépek lesznek, az alsó szinten pedig általános tornaterem, edzőgépekkel. A pályázati kiírásnak megfelelően az épület akadálymentes és alacsony energiafogyasztású lesz, tetején fotovoltaikus panelekkel, gyakorlatilag passzív házként funkcionál, és még a tornaterem padlózatának borítása is újrahasznosított gumiból készül – ismertette a részleteket Demin Viktor. Kérdésünkre elmondta, a tornaterem átadását követően – ami a tervek szerint egy év múlva esedékes, most zajlik a közbeszerzés a kivitelező kiválasztására – a jelenlegi 140-ről 200-ra tudják növelni a klub létszámát, és nemcsak a régiónkból, hanem Nyitra megye egész területéről tudnak majd fogadni kajakozni-kenuzni vágyó gyerekeket.

(vkm)

Top