Új játékelemek a víztoronynál

Komárom. Múlt héten hivatalosan is átadták a víztoronynál elhelyezett új játékelemeket, amiket azonnal birtokba is vettek a gyerekek. A legnagyobb népszerűségnek a kötélpályás csúszda örvendett, de az új mászókákat is kedvelték.

A víztorony környéke folyamatosan újult az elmúlt néhány évben. Magát a víztornyot megtisztították, majd kivilágították, szabadtéri fittpark épült, teqball asztalt is kihelyeztek, a padokat is felújították. Néhány napja pedig további újdonsággal gazdagodott a park, melynek elsősorban a gyerekek örülhetnek.

Egy kötélpályás, tányérhintás csúszdát, egy nagy kötélmászókát, valamint egy kisebb gyerekek számára készült mászókát is kihelyeztek – erre 25 ezer eurót költött a város. Hamarosan azonban további kiegészítő elemek is érkeznek ide, védőszőnyegek, kerítés, szabadtéri pingpongasztal, valamint új szemeteskukák.

Még az ősz folyamán más helyszínekre is kikerülnek játékelemek, így a Gazda utcára, Kabátfalura, továbbá Kaván és Gyulamajoron is bővítve lesz a játszótér. A Dob utcában fittpark létesül. Indul a Határőr utcai iskola sportpályájának felújítása, valamint az Eötvös iskola felújított atlétikai és műfüves sportpályáját is átadják még októberben. Keszegh Béla polgármester az átadón hangsúlyozta, szeretné, ha a város minél több lehetőséget alakítana ki a családoknak a szabad ég alatti mozgásra, ezzel is ügyelve a gyerekek és a felnőttek egészségére.

(d)

Top