Új év – új óvodaKESZEGFALVA. A helyi óvoda 1978-ban épült. Az azóta eltelt közel 40 év alatt csak kisebb javításokat végeztek el az intézményen, éppen ezért már megérett az idő arra, hogy teljesen felújítsák.

Keszegfalva óvoda

November elején elkezdték az óvoda komplex felújítását, melyet a komáromi Renostavmal s.r.o. végez. A több mint 306 ezer eurót felölelő projekt költségeinek zömét a környezetvédelmi minisztérium vissza nem térítendő támogatásából fedezték, a község a 16 ezer eurónyi önrészt vállalta magára.

A beruházás lassan a végéhez közeledik. Az újjáépítés részét képezi az épület tetőszerkezetének a cseréje, ami azt jelenti, hogy az eddig funkcionáló lapostetőt hagyományos háromszögalakú tető váltotta fel. Továbbá a felújítás keretén belül új külső burkolattal látták el az óvodát, kicserélték a nyílászárókat. Leszigetelték az épületet. Energiatakarékosságot is figyelembe véve új fűtőrendszert építettek ki, ráadásul a víz melegítését a tetőn elhelyezett napkollektorokból fogják megoldani. Rekonstruálták az épület mennyezetét, korszerű LED világítást helyeztek üzembe, új kapcsolókat szereltek fel, és az épület alagsorát is felújították. Ezenkívül a konyha és a szociális helyiségek is megújultak.

A közeljövőben átadásra kerülő keszegfalvai óvoda méltó körülményeket biztosít a 34 keszegfalvai óvodáskorú gyermeknek, akik jelenleg kis-, közép- és nagycsoportban látogatják az intézményt.

Pint Sándor

Top