Új csomagátvételi pontok KomárombanA város négy pontján telepíthet csomagátvételi helyet a Packeta Slovakia társaság, miután a képviselők jóváhagyták ezzel kapcsolatos kérvényüket. Őrsújfalun, az Isternél, az I-es és a VII-es lakótelepen.

A Packeta Slovakia társaság a városhoz fordult, hogy díjmentesen bérbe vehesse azokat az egyenként 2,7 négyzetméteres városi telkeket, amelyeken elhelyeznék a csomagátvételi dobozokat, és üzemeltetésüket is maguk biztosítanák. Kérvényükben arra hívják fel a figyelmet, szolgáltatásukkal a lakosság kényelmét szolgálják, hiszen a csomagátvételi pontok – ún. Z-Boxok – segítségével bármikor, 0-24 órában átvehetik csomagjaikat a címzettek, várakozás nélkül. Ehhez csupán egy okostelefonra és a PACKETA elnevezésű alkalmazás használatára van szükség. A csomagátvételi állomások energiáját ráadásul napelemek biztosítják, így ebből a szempontból is 21. századi megoldásnak számít. Egy Z-Box hat oszlopból áll, összesen 60 csomag elhelyezésére szolgáló „postaládát” tartalmaz.

A képviselők egyhangúlag hagyták jóvá, hogy a város négy pontján létesüljön csomagátvételi állomás. Egy Őrsújfalun, a volt postafiók épületénél; egy a Rákóczi utcán, az Ister áruház előtt; egy az I-es lakótelepen, az E.B. Lukáč utcai élelmiszerüzletnél és hentesnél; a negyedik pedig a VII-es lakótelepen, a fedett uszoda mellett.

Bujna Zoltán képviselő a testületi ülésen megemlítette, a lakosok szempontjából előnyös lenne, ha Kava és Gadóc városrészekben is létesülnének csomagátvételi pontok – ennek érdekében egyeztetni lehetne a szolgáltatóval.

(csá)

Top