Turisztikai bélyegzője van Ógyallának

A Konkoly-Thege Miklós Művelődési Központ a szlovák gázművek alapítványa pénzügyi támogatásának köszönhetően 10 összecsukható asztalt vásárolt, amelyeket kulturális rendezvények során, vásárok idején és egyéb események alkalmával használnak majd. A projekt összege 1100 euró, ebből a városnak 110 euróval kellett hozzájárulnia. Ezzel újabb apró lépés történt a kultúrház felszereltségének javítása érdekében.

A nyári hónapokban sikerült a kultúrház tetőszerkezetét is felújítani. A 41 ezer eurós beruházás költségét a város tartalékalapjából teremtették elő. 9400 euró értékben az épület villámhárító-rendszerét is kicserélték, ezzel a kultúrház felújításának első szakasza befejeződött.

Szeptember 20–25. között könyvbörzét tartanak a kultúrház könyvtárában. A könyvtári állományból kivont könyvek egy-két euróért elvihetők. A börze bevételét a könyvállomány gyarapítására fordítják. Emellett könyvadományokat is szívesen fogadnak, az ajándékba kapott könyvek a könyvtár állományát gyarapítják, illetve a börzén találhatnak új gazdára.

A városban élő Milada Kajanová grafikus tervezése alapján elkészült a város turisztikai bélyegzője, amely bizonyára nemcsak a gyűjtőknek szerez örömet. Az egyedi pecséthez a városi hivatalban lehet hozzájutni.

(miriák)

Top