További zárt kukatárolók épülnek

Komárom. Folytatódik a hulladékgyűjtő állomások felújítása és befedése – idén erre a célra 118 ezer eurót különített el az önkormányzat. Tízezer euróból új kukákat is vásárolnak.

Negyedik éve folyamatosan újítja a kukatárolókat a város. Ez az esetek nagy többségében azt jelenti, hogy be is fedik a tárolókat és zárhatóvá teszik. Idén hat kukatároló kerül sorra, melyek azonban már nem chippel lesznek nyithatók, hanem kulccsal. A városi hivatal ezt azzal indokolta, hogy a chippel ellátott kapukkal időről időre gondok adódtak.

A hulladékgyűjtő állomások felújítása már megkezdődött, illetve az elkövetkező hónapokban folyamatosan sorra kerülnek. Az alábbi helyszíneken újulnak meg a kukatárolók:

• a Király püspök utca mentén összesen 5 helyen fedik be és teszik zárhatóvá a tárolókat
• az E. B. Lukáč utca szomszédságában, a házak közt – befedés, lezárás
• az Aranyember utcában – befedés, lezárás
• a Fazekas utcán új zárható tároló kialakítása – a jelenlegi helytől kicsit távolabb
• a Damjanich utca elején új fedett tároló építése
• a Belső körúton új hulladékgyűjtő állomás kiépítése a garázsok közelében.

Az önkormányzat 2019-ben 140 ezer eurót, 2020-ban 90 ezer eurót, 2021-ben pedig 230 ezer eurót költött a kukatárolók felújítására. Jelenleg további kukatárolók felújításának és befedésének előkészületei zajlanak, vagyis jövőre jó eséllyel folytatódik a munka – amennyiben az őszi választások után felálló képviselő-testület és városvezetés is így gondolja majd.
(cs)

Top