Tízezer euró életkörnyezetünk megóvására

KOMÁROM. Az előző két év után Komárom város önkormányzata 2018-ban is 10 ezer eurót különített el költségvetéséből olyan kérvények támogatására, melyek célja életkörnyezetünk minőségének javítása és természeti értékeink védelme. A pályázaton civil szervezetek és vállakozások is részt vehetnek.

tamogatas-e1486561761501

A támogatást többek között olyan természet- és egészségvédelmi tevékenységek megvalósítására lehet igénybe venni, mint például a zöldfelületek arányának növelése és minőségének javítása (faültetés, gyepesítés, virágültetés); valamint környezet- és egészségvédelmi nevelési célú programok szervezése.

A támogatás teljes keretösszege 10 ezer euró, egy kérvény maximálisan ezer euró támogatást kaphat. Pénzügyi hozzájárulást nemcsak fizikai, hanem olyan jogi személyek is kérvényezhetnek, akik tevékenységüket Komáromban végzik vagy a helyi lakosságnak nyújtanak szolgáltatásokat.

A kérvényezőnek a támogatott projektből önrészt kell vállalnia. Vállalkozók és kereskedelmi társaságok esetében ez a feltételezett teljes költség 50 százaléka, a nem vállalkozási célú szervezetek – például alapítványok, polgári társulások, nonprofit szervezetek – esetében az önrész 30 százalék. Az önrész felmutatása alapfeltétele a támogatás odaítélésének.

A kérvények írott formában, postai úton vagy személyesen adhatók le a Városi Hivatal iktatójában. A kérvényhez szükséges nyomtatvány elérhető ugyanitt, illetve a város honlapján. A pályázatokat május 15-ig vagy a keretösszeg kimerítéséig lehetséges benyújtani.

(d)

Top