Támogatás lakókörnyezet szépítésére

Komárom. Fák, virágok ültetésére, padok kihelyezésére, lakókörnyezetük csinosítására, természetvédelmi tevékenységre kisebb összegeket igényelhetnek a komáromi lakóközösségek a 2023-as évben.

Legutóbbi ülésükön a képviselők jóváhagyták egy 3 ezer eurós pénzalap létrehozását, mely támogatja a környezetvédelmi tevékenységeket, a természeti értékek védelmét, az egészséges életkörnyezet kialakítását Komáromban. Az alapból kisebb összegeket – legfeljebb 500 eurót – igényelhetnek a lakóközösségek, jogi személyek – természetes személyek nem folyamodhatnak városi támogatásért. A kérelmeket a városi hivatal Klapka téri iktatójában lehet leadni, illetve ide lehet postázni is (Mestský úrad Komárno – Nám. gen. Klapku 1. – 945 01 Komárno). A feltételeket teljesítő kérvényekről végül a polgármester dönt.

„Arra biztatom a lakóközösségeket, hogy bátran pályázzanak, ha szeretnének anyagi segítséget környezetszépítő tevékenységükhöz. Például, ha a lakótömbjük előtti részt tennék rendezettebbé, virágokat, fákat ültetnének, padokat festenének le és eszközöket szeretnének a munkához – mondta el megkerésünkre Keszegh Béla polgármester. – A támogatás fontos segítséget nyújt abban, hogy a közvetlen lakókörnyezetek megszépüljenek, az pedig már többször bebizonyosodott, hogy az ilyen módon kicsinosított területekre a későbbiekben jobban odafigyelnek a lakosok. Sokan készek tenni azért, hogy rendezettebb legyen a környezetük, ebben nyújtunk segítő kezet.” (d)

Top