Sztrájkoltak a halak

CSALLÓKÖZARANYOS. Ideális horgászidő fogadta a nyugdíjas és rokkantnyugdíjas pecaviadal részvevőit a Kakal-tavon. A reggel fél nyolckor kezdődő versenyre 31-en jelentkeztek, akik között a hazaiakon kívül akadt komáromi, nemesócsai, ekeli és megyercsi pikkelyvadász is.

A szokásos sorsolás után maximális erőbedobással indult az idei horgászcsata. A tapasztalt halfogók minden lehetséges csali eszközt bevetettek, hogy horogra csábítsák a Kakal-tó uszonyosait. Voltak, akik speciális etetőanyagot használtak, a legfinomabb ízesítőkkel elegyítve, mások jobbnál jobb menüvel érkeztek és ezzel kedveskedtek a halaknak, de mindhiába, ugyanis ezen a napon, nem tudni miért, a Kakal-tavi haltársadalom nagy többsége sztrájkot hirdetett, és talán az óvatlanabb egyedek kerültek csak horogra.

Kakal tavi horgászverseny nyertesei Aranyosi Pál, Beke Adrián, Ferenczi József

A négyórás viadalt a verseny főbírója, Laky Zoltán hármas dudaszóval fél tizenkettőkor fejezte be. Ezt követően az aranyosi horgászklubnál eredményt hirdettek. Jandás József, a helyi horgászszervezet elnöke ismertette a verseny végeredményét. Ezek szerint az idei megmérettetést az ekeli Beke Adrián nyerte 4,05 kg-os halfogással, második lett a megyercsi Aranyosi Pál 3,85 kg összsúlyú hallal, míg a harmadik helyet a csallóközaranyosi Ferenczi József szerezte meg, akinek 2,15 kg halat sikerült kimentenie a tóból. A díjazottak oklevéllel és egy éremmel gazdagították a gyűjteményüket. Az eredményhirdetés után mindenkinek ízlett a Ferenczi Jenő, ifj. Károly Gyula és Szoboszlai László mesterszakácsok által készített lacipecsenye.

Kép és szöveg: -pint-

Top