Szombati véradás a kórházban

Komárom. A nyári hónapokban általában csökken a véradások száma, ezért a transzfúziós és hematológiai állomások – köztük a komáromi kórház is – folyamatosan arra kérik a potenciális véradókat, hogy aki teheti, ebben az időszakban se feledkezzen meg e nemes cselekedetről.

Annak érdekében, hogy még inkább alkalmazkodjanak a véradók időbeosztásához, a komáromi kórházban ismét meghirdették a szombati véradást. Augusztus 22-én 7 és 11 óra között várják a véradókat a transzfúziós és hematológiai osztályon, viszont előzetes regisztráció szükséges, a 0918 435 408-as telefonszámon kell jelentkezni. „A kórházunknak minden egyes véradó számít. Az alkalmazottaink a szabadnapjukon jönnek be, hogy önkéntes munkát végezzenek. Valamennyi vércsoportra szükségünk van, de leginkább a 0 Rh negatív vérre” – mondta Radi Enikő főorvos.

A járványügyi helyzetre való tekintettel továbbra is érvényes, hogy a potenciális véradó az utóbbi 14 napban nem tartózkodhatott külföldön. A komáromi kórházban egyébként hetente kétszer lehet vért adni, hétfőn és pénteken. Ezekben az időpontokban nincs szükség előzetes bejelentkezésre. (vkm)

Top