Szobrot állítanak Petőfinek

KOMÁROM. Az észak-komáromi Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás és a dél-komáromi Endresz Csoport kezdeményezésére szobrot állítanak Petőfi Sándornak a városban, az egykori Steiner Gábor-szobor helyén. A kezdeményezők biztosítják az emlékmű felállításának költségeit, de egy kicsit a város is hozzájárul.

petofi111(illusztráció)

A városatyák egyhangúlag szavazták meg a két civil társulás kérvényét, mely szerint Petőfi Sándor, a szabadságharc költőjének szobra kerül a volt pártház/egykori Zdravcentrum és a szlovák gimnázium közötti kis parkocskába. A képviselők jóváhagyták, hogy a város hosszú távra bérbe adjon egy 10 négyzetméteres területet az emlékmű elhelyezésére.

Mint azt Knirs Imre alpolgármester, az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás elnöke elmondta, jelenleg is folyamatban vannak a szoborállítással kapcsolatos egyeztetések, vélhetően magyarországi forrásból sikerül pénzt szerezni a költségek zömére. Megjegyezte, a jövő év folyamán biztosan sor kerül a szobor felállítására. Less Károly képviselő, aki szintén tagja a társulásnak, kijelentette, Petőfi többször járt Komáromban, Jókai Mórnál is vendégeskedett, így helyénvaló, ha a Petőfi utcába az ő szobra kerül. A város kulturális alapjából 600 euróval támogatja a kezdeményezést.

(csá)

Top