Színművészeti egyetemisták is fellépnek Karván

Karva. Pénteken kezdődik a Jókai Napok Alapítvány és a Komáromi Városi Művelődési Központ hagyományos nyári színjátszó tábora a falu szakközépiskolája területén. Több mint húszan játszanak majd színházat tíz napig.

Karva-jelenet

Augusztus 11-ig Hernádi Kriszta helyes beszédet, Gyepes Bianka mozgást, Kalocsányi Gábor bábszínész pedig zenét oktat majd naponta az idei tizennyolc résztvevőnek – tudtuk meg Bajkai Csengel Mónika szervezőtől.

Két csoportban készítenek velük előadásokat az augusztus 2-án induló táborban Szabó Csilla és Sereglei András drámapedagógusok, rendezők, illetve a budapesti Tóth Miklós rendező. „Újdonság, hogy lesz egy harmadik csoport is. A színjátszó táborba jönnek a Pozsonyi Színművészeti Egyetem magyar hallgatói. Hégli Bence, Hostomský Fanni, Katona Eszter, Melecsky Kristóf, Szebellai Dániel, Matusek Attila, a szombathelyi Weöres Sándor Színház színésze rendezésében szintén létrehoznak egy előadást” – mondta a szervező. A mindig nagy érdeklődéssel várt tábori produkciók előadására augusztus 10-én, szombaton kora este kerül majd sor. A pontos kezdési időpontot feltüntetik facebook-oldalukon, a Karvai Színjátszó Tábor eseménynél.

B. J. fotó: archívum

Top