Színes munkaruhák a kórházban

Komárom. Első látásra megkülönböztethetővé váltak a Komáromi AGEL Kórház egészségügyi dolgozói. Az orvosok, ápolók, nővérek és más dolgozók ugyanis más és más színű ruházatot viselnek, így már messziről azonosítható, hogy melyik dolgozónak mi a feladata a kórházban, milyen munkakörben dolgozik.

Ruházat a gyerekosztályon

A kórház a színes egyenruhákkal egyrészt a pácienseket szolgálja, hogy első pillantásra tudják, vajon egy orvossal vagy éppen egy ápolóval találkoztak. Másrészt a kórházi személyzet is vadonatúj munkaru-háknak örülhet – ezek természetesen külön férfi és női fazonnal készültek. „Örülünk az új, színes ruházatnak. Bízunk benne, hogy ez megkönnyíti a kórház dolgozóinak megkülönböztetését“ – kommentálta az újítást Bozsaky Csaba, a kórház ápolói tevékenységéért felelős igazgató-helyettese.

Minden szín egy-egy munkakört jelöl. A főorvosok és orvosok fehér és piros egyenruhát kaptak, míg a főnővérek türkizkéket. A gyerekosztály nővereit fehér, „gyerekmintás“ egyenruhájukról lehet felismerni. A klinikai-biokémiai részleg, a hematológiai-transzfúziós részleg, továbbá a radiológia nővérei és laboránsai sötétkét ruhát viselnek. Az egészségügyi asszisztensek rózsaszín galléros fehér egyenruhát kaptak, az ápolók sárgát, a takarító személyzet pedig lila színűt.

(d)

Top