Szépül a Petőfi-park

Komárom. Még az idén megújul a Petőfi-szobor környéke, a város ezzel Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából tiszteleg a költő előtt. Új padokkal, járdákkal, virágokkal egy szebb közösségi teret alakítanak ki.

Ilyen lesz – látványterv

A park felújítására idén júniusban 55 ezer eurót hagyott jóvá Komárom képviselő-testülete. Előbb eltávolítják a nem oda illő és felesleges beton- és aszfaltmaradványokat, majd új járdákat és járófelületeket alakítanak ki a Petőfi-szobor környékén. A tervek szerint olyan megoldásokat alkalmaznak, melyek illeszkednek a szomszédos szabadtéri színészmúzeum arculatához. Parkosítják a szobor környékét, évelő növényeket telepítenek – olyan méhbarát virágokat (is), mint amilyenek az Egressy Béni Városi Művelődési Központ elé kerültek. Összesen 16 különböző növényfajtát ültetnek ki – a fák természetesen maradnak, kivéve azt az egy kisebb példányt, amelyik már csaknem kidőlt.

Jelenlegi állapot

A megújuló közösségi téren kerékpárállványt helyeznek el, valamint új padokat is. Fémoszlopokra pedig QR-kódok kerülnek, amelyek beolvasásával Petőfi Sándor legismertebb verseit lehet meghallgatni a Komáromi Jókai Színház jelenlegi és korábbi színészeinek előadásában – mások mellett Dráfi Mátyás és Boráros Imre is elszaval egy-egy költeményt.

A munkálatok napokon belül megkezdődnek, őszre pedig várhatóan be is fejeződik a Petőfi-park revitalizálása.

(cs)

Top