Süssön kattancsot a gútai Kattancsfesztiválon!

Idén június 24-én, szombaton rendezik meg a Kattancsfesztivált a gútai vízimalomnál. A híres gútai kalács ünnepére június 20-ig várják a versenybe bekapcsolódni szándékozó csapatok jelentkezését!

paprikas-kattancs

Egy kis játékra is hívjuk olvasóinkat, melynek során háromszor 2 db belépőt sorsolunk ki. Válaszoljon helyesen a következő kérdésre a cikk/poszt alatti hozzászólásában: Mi a kattancs elengedhetetlen összetevője?

A. Kapor és juhtúró
B. Őrölt fűszerpaprika
C. Lépesméz


18620413_275645716174597_8962679234378706261_n

Az alábbiakban a kattancs készítéssel és sütéssel kapcsolatos versenyszabályok, illetve a jelentkezés módja olvasható:

0. Csapattagok száma 1 csapatban: max.3 fő! Jelentkezési határidő június 20-ig!!!

1. Jelentkezi Szabó Gabriellánál lehet, a gabari66@gmail.com e-mail címen.

2. A regisztráció 9.00-kor történik! Előkészületeket 10.00-ig kell elvégezni. Nevezési költség: minden csapat a belépő karszalag megvásárlásával regisztrál a versenyre.

3. Kattancs sütés kötelező kategória. Nem kötelező versenyszám a krumplirétes és bármilyen lepény. Ezeket a zsűri is díjazza!

4. Több mint hat csapat indulása esetén külön időszakokban, sorsolás alapján kezdik az előkészületeket (dagasztás stb.) és kemencébe történő sütés külön időelosztásban történik. Előre láthatólag három időpontba fogjuk sorolni a csapatok. Ez a kemence kapacitása miatt lesz így. Egyszerre három tepsi fér be.

5. Legkésőbb 13.00 órára feldíszített tálalással a kóstoló asztalra kell kerülniük az ételeknek, feldíszítet tálalással, hogy a látogatóknak legyen módja a kóstoltatásra.

6. Az elkészített kattancsokat beszámozza a szervezők által megbízott koordinátor (Szabó Gabriella Madar községből), s csak Ő fog rendelkezni információval arról, hogy az egyes számok melyik csapathoz tartoznak.

7. A szakmai zsűri is kiválasztja a legjobban sikerült kattancsot, de lesz közönségdíj is, mely a látogatók véleményét tükrözi majd.

8. 15.00 órakor ünnepélyes kiértékelés.


Jó és élvezetés kattancskészitést kíván a csapatoknak a szervezőstáb! Megkérjük a kedves érdeklődőket, bátran osszák meg az információkat, hogy minél többen értesüljenek róla! Köszönjük!


Top