Sorozatban harmadszor bronzérmes a női focicsapat

A KFC újjáalakult női csapata először a 2018/19-es szezonban mérettette meg magát, és az ötödik helyen debütált a második ligában. Azóta további három szezont játszottak le a komáromi hölgyek, és minden egyes alkalommal a tabella harmadik pozícióját csípték el. Így volt ez legutóbb is, szerencsésebb esetben pedig az ezüstérem is elérhető lett volna.

A 2021/22-es szezont a csapat négy felkészülési mérkőzéssel kezdte: Az NB1-es Gyirmót, valamint az AS Trenčín ellen győzelmet ünnepelhettek, az Újpest, valamint a Spartak Trnava ellenében azonban kikaptak. A bajnokságban viszont jobb arányt sikerült produkálniuk, hiszen a 16 meccsből 12-t megnyertek, és mindössze kétszer kaptak ki, 89:18-as gólarányt és 38 pontot produkálva. A tavaszt a lányok veretlenül hozták le.

A második liga gólkirálynője a 35 találatot jegyző KFC-s Lelovics Nóra lett, Nagy Laura pedig egyedüliként az összes mérkőzést végigjátszotta. A gárda egyébként az utolsó fordulóig versenyben volt a feljutást jelentő második helyért folytatott harcban, végül Tapolcsány lett a szerencsésebb, akik az utolsó fordulóban előztek.

Hajabács Gábortól, a KFC női csapatának vezetőjétől megtudtuk, hogy 2-3 poszton terveznek erősíteni, a jövőbeni cél pedig egyértelműen az l. ligába való feljutás. A hölgyek egyébként a hazai felkészülési meccseket többnyire Ekelen és Ekecsen játsszák, hiszen a fő céljuk a női labdarúgás propagálása a régióban. Amennyiben elindul a KFC stadionjának építése, akkor átmenetileg a bajnoki mérkőzéseket is Ekelen bonyolítanák le.

A klub történetében először U11-es lánycsapatot is indítanak a járási bajnokságban fiúk ellen, edzőjük pedig Pintér Denisza lesz, aki Dorogról érkezett a felnőtt csapathoz.

Nyári felkészülési mérkőzések:
KFC – Petržalka,
Vasas – KFC,
Slovan Bratislava – KFC,
KFC – FC ViOn Zlaté Moravce,
KFC – Újpest,
KFC – Csepel.

Kovács Dávid

Top