Sokszínű, élőzenével fűszerezett falunapEKEL. Az ekeliek idén is nagyot alkottak, mert remek kis falunapot sikerült megvalósítaniuk, ahol minden korosztály megtalálta a kedvére való programot.

Már kora reggel beindult az ekeli programdömping. Elsőként a főzőtársaságok vették birtokukba a focipálya környékét, és jobbnál jobb alkotásokat sikerült összehozniuk. Az „ekeli finomságok“ elnevezésű főzőparádéban mindenki megmutatta, mennyire ért a különböző étkek elkészítéséhez, így nem csoda, hogy az ínyencségek kedvelői bőségesen válogathattak. Körömpörkölt, csülkös babgulyás, halászlé, pacalpörkölt, mind-mind nagy sikert aratott. Ezzel egy időben zajlott a tűzoltóverseny. Már szinte hagyomány, hogy az erős emberek összemérik erejüket, hogy eldöntsék, ki a legény a gáton Ekelen.

Ekel falunap 3

A délutáni programot az Avalanche rockegyüttes kezdte, és picit felkavarva az ebéd utáni sziesztát igényes zenét produkáltak. Kiss Lajos, a Csemadok tisztelebeli elnökének köszöntője után a versenyek kiértékelésére került sor, majd ezt követően Fekete Iveta polgármester vezetésével átadták a díjakat, melyek között kiemelkedett a helyi labdarúgócsapat bajnoki aranyérmeinek az átadása. A továbbiakban egy pergő, tartalmas, sokszínű programsorozat vette kezdetét, melyben fellépett a pogrányi Rozmaring éneklőcsoport, Jancsík Dóra és Molnár Zoltán táncosok, a Niki Dance Klub tánccsoport és a Hetényi János Alapiskola és Óvoda diákjai. Közben a focipályán az ekeli, a tárkányi és a pogrányi öregfiúk mérkőztek meg egymással, a szünetben pedig a Shinkyokushin karate klub bemutatóját tekinthették meg a nézők. A gyerekek körében nagy tetszést aratott a csokiparádé, melyet egy operett-musical összeállítás követett Bernáth Tamás és Szvrcsek Anita tolmácsolásában. Remek kis örömzenével lepte meg a közönséget a LekvárosFunk zenekar. Ezután következett a sztárvendég Kovács Kati, majd a csallóközaranyosi Forte együttes lépett a színpadra, akik príma hangulatot kreáltak a falunapi bál felvezetőjeként, melyről Szuri Gábor zenefelelős gondoskodott.

Pint Sándor

Top