Sírgyalázás a komáromi temetőben

Komárom. Felháborító és mélységesen elítélendő eset történt a múlt héten a református temetőben. Öt napon belül kétszer gyaláztak meg egy sírt ismeretlen tettesek, emberi ürülékkel bepiszkítva a sírkövet és a mellette elhelyezett mécsest.

sirgyalazas1

A történtekről a hozzátartozók számoltak be lapunknak, nevük elhallgatását kérve, mivel tartanak a további atrocitásoktól. „Minden este kijárok szüleim sírjához, akkor vettem észre ezt a gyalázatot – mesélte keserűségét, fájdalmát nem titkolva az érintett. – Az eset néhány nap múlva megismétlődött.” A sértettek családjukkal szembeni személyes bosszút sejtenek az ügy hátterében. Leginkább azt fájlalják, hogy feltételezett haragosaik nem szemtől szembe akarják tisztázni vitás dolgaikat, hanem elhunyt szüleik nyughelyét meggyalázva „üzennek”. „Az emberi gonoszság és rosszindulat süt az elkövetők cselekedetéből” – tette hozzá a panaszos. Feljelentést tettek a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. Sajnos, a jelezett terület nincs bekamerázva, így nehéz lesz az elkövetők nyomára bukkanni.

sirgyalazas2

A büntetőtörvénykönyv szerint a sírgyalázásért az elkövető – ha sikerül bizonyítani bűnösségét – két év börtönbüntetésre ítélhető, ha pedig személyes indíték vezérli, akkor akár három év szabadságvesztés is kiszabható rá.

(vkm)

(Cikkünk a Delta augusztus 27-i számában jelent meg.)

Top