Salix KUPA 2013

Nemzetközi felhúzó versenyt szerveznek Vágfüzesen, 2014. július 19-én, délután fél háromkor. A verseny nyílt minősítésű, azaz bárki elindulhat, aki betöltötte a 15. életévét (erőemelő, erős ember, súlyemelő, szabadidős sportoló).

Szövetségi tagság nem feltétel!A versenyzőnek a lábai előtt fekvő súlyzót két kézzel kell megfognia (tetszés szerint), és egyetlen, folyamatos mozdulattal kell felemelnie, majd felállnia (térdek kiegyenesítve, vállak hátra kihúzva). A vezetőbíró “Le!” hang- és kézjelére visszahelyezi a súlyzót a dobogóra, úgy, hogy azt végig “kíséri”. Érvénytelen a felhúzás, ha:

– a gyakorlat végrehajtása során a versenyző a súlyzót alátámasztja combbal,
– a lábak bármilyen oldalirányú elmozdulása, hátra- vagy előrelépés esetén,
– a vezetőbíró jelzése előtt a súlyzó lefelé irányuló mozgása esetén,
– a versenyző nem kihúzott vállakkal, nem egyenes térdekkel áll,
– a súlyzót a dobogóra dobja, a kezeiből kiengedi.

A versenyen kantáros mezt, vagy rövidnadrágot, szabadidő nadrágot, rövid ujjú pólót, és sportcipőt kell viselni.Utcai ruha nem megengedett. Fogás erősítő kötést (gurtnit), felhúzó ruhát sem lehet alkalmazni!

salix
Súlycsoportok:Férfi 85 kg, 100 kg – ig, 100 kg – felett. Nőknél összevont súlycsoport lesz.A versenyen bárki elindulhat, aki egészségesnek érzi magát, és előzetesen be is nevez! Az érdeklődők 2014. július 14-ig elektronikus formában, a salixcup@gmail.com címen jelentkezhetnek (név, súlycsoport, lakhely, életkor). Minden versenyző oklevelet kap, a súlycsoportok első három helyezettje serleget vihet haza magával.

(KGD)

Top