Rajzpályázat elsősöknek!

Komárom város környezetvédelmi, illetve oktatásügyi bizottsága a Környezetvédelmi Világnap (június 5.) alkalmából közös rajzpályázatot hirdet. Célja a gyerekek környezettudatosságra nevelése, a környezetbarát életvitel népszerűsítése.

rajzpályázat3

„A rajzpályázat témája: A környezet a barátom. A pályázattal kapcsolatos inspirációk gyűjtése lehetőséget kínál arra, hogy a családok kiránduljanak a természetbe és közösen fedezzék fel környezetüket” – mondta el lapunknak Szénássy Tímea, az oktatásügyi bizottság elnöke.

„A pályázatot egy kategóriában – komáromi alapiskolák első osztályos tanulói számára – hirdetjük meg, a rajzokat postai úton várjuk 2017. május 26-ig. Az alkotásokat a nyilvánosság is értékelheti majd az interneten, illetve május 28-án a városközpontban megrendezésre kerülő Komálom Gyerkőcfesztivál idején. Az első 5 helyezettet díjazzuk. A bekapcsolódó gyerekek nemcsak maguknak, de egész osztályuknak is értékes nyereményeket nyerhetnek. Ezzel szeretnénk az iskolák mellett a gyerekeket is motiválni környezetünk védelmére, városunk tisztaságára” – tette hozzá Varga Tamás, a környezetvédelmi bizottság elnöke.

A verseny az alapiskolák első osztályban tanító pedagógusainak közreműködésével zajlik, akik osztályonként legfeljebb 5 alkotást nevezhetnek a versenybe – a legjobbnak vélt rajzokat.

I. helyezett:
Gyermek: Kerékpár
Osztály: Hajózás a Dunán

II. helyezett:
Gyermek: Roller
Osztály: Városnézés a Thomas kisvonattal

III. helyezett:
Gyermek: LEGO készlet
Osztály: Egy napos ugrálás az ugrivárban – JUMPLAND

IV. helyezett:
Gyermek: 3x Ingyenes belépő a komáromi strandra az egész család részére a szűnidő alatt
Osztály: 3D filmnézés a Tatra moziban

V. helyezett:
Gyermek: Könyvjutalom
Osztály: Rajzkészlet az összes tanulónak

Rajzolásra fel!

-d-

Top