Rajtol a Komáromi Borkorzó

Szeptember 14-én, csütörtökön kezdődik és három napig tart az idei Komáromi Borkorzó. A belvárosi fesztivál remek alkalom arra, hogy megkóstolja a legjobb borokat, találkozzon a borászokkal, élvezze a hangulatos zenét és együtt legyen barátaival, ismerőseivel!

Három napon át újra jó hangulat és nyüzsgés költözik a városközpontba, csütörtökön rajtol a Komáromi Borkorzó. Az először 2008-ban megrendezett fesztivál mára – a Komáromi Napok után – a város második legnagyobb rendezvényévé vált. Nagy változások nem lesznek a korábban megszokottakhoz képest.

A zenei nagyszínpad és a tánctér idén is a Tiszti pavilon előtt kap helyet. A Klapka téren elsősorban az ételt kínáló standok, gasztropultok helyezkednek majd el, ahol a megszokott utcai ételekkel (hamburger, hotdog, kemencés lepény, kürtőskalács…) várják a látogatókat.

A borok viszont természetesen a Borok utcájában lesznek kaphatók, a Szentháromság-szobortól a Duna utcáig terjedő szakaszon – 17 pincészet mutatkozik be, nagyobb részt a környékbeli felvidéki borvidékekről, négy borászat pedig a Balaton-felvidéket képviseli. Az egyes standoknál borkorzós zsetonokkal fizethetünk, amelyeket tetszés szerinti összegért vásárolhatunk meg.

Csütörtöktől szombatig borok, zene, szórakozás

A zenei program mindhárom napon 16 órakor kezdődik. Keszeg Dávid szervező elmondta, ügyeltek arra, hogy mind szlovák, mind magyar nyelvű előadók érkezzenek, további szempont volt, hogy olyan lazább műfajok szólaljanak meg – jazz, blues, pop, bossa nova –, amik kiegészítenek egy borozós-beszélgetős estét. Hozzátette, a Borok utcája is azért került kissé távolabb a zenei színpadtól, hogy a túl hangos zene ne zavarja a beszélgetni vágyókat. Csütörtökön, pénteken és szombaton este 10 órától DJ-k szolgáltatják a zenét, ők is alapvetően poposabb zenei műfajokból válogatnak majd.

Csütörtök – 09.14.
16:00 – Farkas Péter zongora előadása
18:00 – D-Blues Band
20:30 – Emma Drobná
22:00 – DJ Ricardo

Péntek – 09.15.
16:00 – Sipos Dávid koncertje
18:00 – Peter Adamov
20:30 – New Level Empire + Wolf Kati
22:00 – DJ Miller

Szombat – 09.16.
16:00 – Tóth Máté zongora előadása
18:00 – Koczkás Eszter koncertje
20:30 – ABBA Show
22:00 – DJ Bedecs

Szombaton gyerekműsorok

Szombaton Érik a szőlő, hajlik a vessző címmel családi nap is lesz a Borkorzó keretében, a Tiszti pavilon udvarán. Délután 2 órától este 7-ig kézműves-foglalkozásokkal és ügyességi játékokkal, íjászbemutatóval várják a gyerekeket, miközben szőlős program is lesz: a múltidéző préselés és mustkóstoló a kürti Kasnyík pincészet jóvoltából. Ezen kívül bábelőadások és zene színesítik a programot, amely Hanzsér Árpád és Gubán Amira produkciójával zárul – Weöres Sándor Ha a világ rigó lenne című kötetének versei zenei feldolgozásban szólalnak meg kettejük előadásában.

Szombat – 09.16.
14.00 – Tomi bohóc üdvözlő műsora
15.00 – Egyszervolt mesezenekar: Mulatság Meseországban – óriásbábos koncert
16.00 – Álomzug Társulás: Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack c. bábelőadása
17.00 – Slovenskí rebeli – muzsika, táncház
18.00 – Hanzsér Árpád és Gubán Amira: Weöres Sándor megzenésített versei

(cs)

Top