Polgárőrség Ógyallán

Polgárőrség fog felügyelni a rendre és a biztonságra a Komáromi járás legkisebb városában. Ógyalla az Európai Szociális Alaphoz tartozó Humán Erőforrás Operatív Program keretében, vissza nem térítendő támogatás formájában 92 ezer eurót kapott a projekt megvalósítására.

polgrorok(illusztráció)

A város területén szolgálatot teljesítő polgárőrségnek négy teljes munkaidőben dolgozó tagja lesz. A projekt, melynek célcsoportja a marginalizálódott roma közösség, 2021 júniusáig fog tartani.

A polgárőrség tagjainak feladatuk lesz, hogy személyes aktív részvételükkel példát mutatva, határozott fellépéssel arra ösztökéljék a város roma közösségének tagjait, hogy tegyék jobbá életüket, ügyeljenek a közrendre és ne károsítsák meg a maguk és mások tulajdonát. Emellett környezetük védelmére is intik majd őket, hogy ne szemeteljenek, ne használjanak illegális szemétlerakatokat. Ügyelni fognak az iskolaköteles gyerekek biztonságos közlekedésére is az iskolába menet, illetve a hazaúton. A polgárőrség feladata lesz az is, hogy megelőzze a deviáns magatartást a roma közösségen belül. Rendszeresen fognak járőrözni a problémás helyeken. Szükség esetén értesítik és segítik az ógyallai városi rendőrséget, illetve együttműködnek a szociális terepmunkásokkal.

(miriák)

Top