Peter Ilčík az új polgármester Vágfüzesen

VÁGFÜZES. Október 14-én időközi polgármester-választást tartottak Vágfüzesen: a legtöbb voksot a függetlenként indult Peter Ilčík kapta. Az új polgármester a jövő évi önkormányzati választásokig irányíthatja a falut.

ilcikAz időközi voksoláson a 460 választásra jogosult polgár közül 304-en járultak az urnákhoz, ez 66 százalékos részvételt jelent. Peter Ilčík a szavazatok közel egyharmadát (100 voks) megszerezve végzett az élen. Őt Jancsár Viola (84 szavazat), Rigó Katalin (55 szavazat), Šudák Ildikó (42 szavazat) és Petrík Norbert (19 szavazat) követte – közölte lapunkkal a községi hivatal.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert az előző polgármester, a falut 1998 óta irányító Forró László idén januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt. Forró halála után a polgármesteri jogköröket átmenetileg Nagy József alpolgármester vette át. A húsz éve Vágfüzesen élő, magyarul is beszélő Peter Ilčíket hivatalosan október 26-án iktatják be hivatalába.

Ilčík korábban több mint két évtizeden át az állami erdészetnél dolgozott, saját elmondása szerint önkormányzati munkában eddig nem volt tapasztalata. „Nincsenek konfliktusaim a faluban, személyes kapcsolatban vagyok az emberekkel, problémáikról személyesen is el tudtam beszélgetni velük“ – adott magyarázatot lapunknak győzelmére a frissen megválasztott polgármester, aki szerint ráfér a változás Vágfüzesre. „Szeretném, ha minél több megyei, országos és uniós pályázatba be tudnánk kapcsolódni. Mindenekelőtt ezeket a lehetőségeket kell kihasználnunk“ – szólt elképzeléseiről.

Ilčík mandátuma a 2018 őszén esedékes önkormányzati választásokig szól, elárulta ugyanakkor, hogy jövőre újra elindulna a polgármesteri székért. „Az előttem álló idő kevés arra, hogy teljesítsem a programomat, ezért szeretném továbbvinni mindazt, amivel a polgárok most megbíztak“ – mondta.

(d)

Top